Köy Yumurtası Getirene Sinema Keyfi

Zonguldak’ta, Köy Yumurtası Sinema Projesi 3 kapsamında öğrenciler iki köy yumurtası karşılığında sinemaya gitmenin heyecanını yaşadı.


Köy Yumurtası Sinema Projesi kapsamında Kozlu ilçesine bağlı 5 köyden 130 öğrenci iki yumurta karşılığında Demirpark AVM'de sinemaya gitti. Programa, Zonguldak Milli Eğitim Şube Müdürleri Ercan Kahya, Engin Mutlu, Armağan Gürgeç ve Nusret Parlak, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü ARGE Birim Ekip Üyesi Ergin Eren Uluğ, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

2012 yılında hayata geçen proje ile 300'ü aşkın öğrencinin sinema ile buluştuğunu ifade eden Eren Uluğ, "Köy Yumurtası Sinema Projesi 2012 yılında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Kozlu Belediyesi’nin ortaklaşa yaptığı bir projedir. Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi olarak iki sene önce hayata geçirdiğimiz Köy Yumurtası Sinemalarda Projesinin bu sene üçüncüsünü tekrar hayata geçiriyoruz. Bu proje kapsamında şuana kadar 250 öğrenciyi sinemaya getirmiştik. Bu senede gene 5 köyden 130 öğrencimizi iki tane köy yumurtası karşılığında sinemayla buluşturduk. Topladığımız yumurtaları da başka bir ilçemizde maddi durumu düşük öğrencilere sabah beslenme saatinde kahvaltıda ikram ediyoruz. Bu proje kapsamında şuana kadar 480 öğrencimizi sinema ile buluşturduk. Önümüzdeki senelerde sayıyı bine ulaştırmayı düşünüyoruz. Aynı anda birlikte yürüttüğümüz Sağlıklı Ana ve Engelsiz Toplum Projemiz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın desteklediği bir proje. Buda Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğünün, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğümüz ile birlikte yürüttüğümüz bir proje. Bu proje kapsamında çocuklara sabah beslenme saatinde kahvaltı ikram ediyoruz. Kahvaltıda organik köy yumurtası, çocuklara yarın sabah topladığımız yumurtaları ikram edeceğiz. Daha sonra çocukların velilerine gene aynı şekilde bu proje ile ilgili bilgiler vereceğiz. Köy Yumurtası Sinema Projesi ile birlikte Sağlıklı Ana ve Engelsiz Toplum Projesi ile birlikte şuanda 35 bin adet kahvaltı dağıtıldı ve 480 öğrenci sinema ile buluşturuldu. Hedefimiz 35 bin kahvaltıyı tamamladık. Hedefimiz bin tane öğrenciyi daha iki köy yumurtası karşılığında sinemaya buluşturmak” dedi.

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz ise “Köy Yumurtaları Sinemada Projesi 2012 yılından beri Ergin Eren Uluğ öğretmen arkadaşımızın projelendirdiği bir proje. Proje kapsamında bize geldiğinde biz projeyi önemli bulduğumuz için bizde kendi imkanlarımız ölçüsünde destek veriyoruz. Proje 2012 yılından buyana sürüyor. Hayatında sinemaya gelen öğrencilerimiz var. Bu anlamda önemli bir projedir. Burada ellerinde olan yumurtaları da yine başka bir projede bizimde içinde olduğumuz projede yine öğretmen arkadaşımız tarafından kullanılıyor. Ben bu manada projeye destek olan Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğüne, yine proje kapsamında ulaşımları konusunda destek veren Kozlu Belediyemize ve alış veriş merkezimize de sinemayı kullanma imkanları verdiler teşekkür ediyorum. İnşallah bu projeler toplumumuza örnek olur” diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere sinemada ikramlarda bulunuldu.
Kaynak: İHA