'Özel Çocuklar Bilim Sanat ve Spor Festivali'

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Erdal Zorba, "Herkesin engelli olduğu bir pozisyonu vardır. Önemli olan bunlarla yaşamayı ve hiçbir zaman bu engelle mutsuz olmamayı bilmektir" dedi.

Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda, bu yıl 2'ncisi gerçekleştirilen "Özel Çocuklar Bilim Sanat ve Spor Festivali" (ENFEST) kapsamında okul müdürleri, öğretmenler ve velilere yönelik konferans düzenlendi.

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Zorba, etkinlikte, engelli vatandaşlara yönelik çalışmaları ve bunun faydalarını anlattı.
Yaşı, cinsiyeti ve sosyal statüleri gözetmeksizin her yaştaki vatandaşa hizmet vermeye çalıştıklarını belirten Zorba, "Amacımız, engelli vatandaşların sportif faaliyetlere katılmalarına fırsat vermek ve bu alanda ilgili kişi ve kurumlarla işbirliğini gerçekleştirmektir" dedi.

Engelli vatandaşlara yardımcı olabilmek için önce aileleriyle iletişime geçtiklerini ifade eden Zorba, şunları kaydetti:
"Türkiye'de ilk kez engelli bireyleri Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'na alarak engelli sporcuları topluma kazandırdık. Böylelikle bir çocuğun hayallerinin gerçekleştiğini gördük. Biz okulda onlarla basketbol oynadık. O çocukların basketbol oynadıklarını görünce asıl engellinin biz olduğunu gördük. Herkesin engelli olduğu bir pozisyonu vardır. Önemli olan bunlarla yaşamayı ve hiçbir zaman bu engelle mutsuz olmamayı bilmektir. Engelli çocuklara spor aracılığıyla kendiyle barışık, vücudunu olduğu gibi kabul etmeyi de öğretebiliriz."
Etkinlikte, engelli bireylerin katılımıyla oluşturulan Lokomotif Band Müzik Grubu konser verdi.
Kaynak: AA