'Havayolu Nakliye Pilotluğu' Konulu Seminer

Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN) "Havayolu Nakliye Pilotluğu" konulu seminer düzenlendi.

GAÜN'den yapılan açıklamaya göre, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği konferans salonunda gerçekleştirilen seminerde, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güzelbey, çeşitli kurumlarla ilişki içerisinde olduklarını belirterek, Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin pilotluk eğitimi konusunda yeterli derecede bilgi sahibi olmaları açısından bu tür seminerlerin faydalı olduğunu belirtti.

Er-AH Uçuş Okulu Genel Koordinatörü Mesut Sevinç de, Türk sivil havacılık sektöründe özellikle ticari havacılığın oldukça hızlı ilerlediğini söyledi.

İlerlemenin devam edeceğini ifade eden Sevinç, "Sivil havacılığın önümüzdeki yıllarda da bu hızla ilerlemeye devam edecek. Yetişmiş insan kaynağı noktasında hali hazırda sorun yaşıyoruz. Türkiye'de yeri kadar Türk pilot olmadığı için yabancı pilotlar uçuş yapıyor. Bu tür seminerlerle üniversite gençliği nezdinde bu mesleğe ilginin biraz daha fazla artmasını, kokpitlerde Türk pilotların bulunmasını arzu ediyoruz" dedi.

Sun Express firması pilotu Hakan Karal ise, pilotluk mesleğinin özellikle eğitim aşamasının zorlu bir süreç olduğunu, 18 aylık eğitimde 14 sınavdan oluşan ve 210 saatlik uçuş dersleri alındığına dikkati çekti. Kalifiye öğretmen eksikliğinin büyük ölçüde giderildiğine vurgu yapan Karal, eğitim kalitesinin artmasıyla öğrencilerin daha iyi eğitim aldığını dile getirdi.
Pilotluk mesleğini seçeceklere uyarıda bulunan Karal,"Özellikle sivil havacılık sektörüne yönelecek mühendislerin bu eğitimi veren firmaları çok iyi araştırmaları gerekir. Pilotluk mesleğinin şartları oldukça zor. Mesleği öncelikle sevmek gerekir. Gece gündüz uçuş yapılabiliyor ve pilotun tam anlamıyla özverili davranması gerekir" diye konuştu.

Kaynak: AA