Federal Almanya Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Weil, Konya'da

Federal Almanya Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Stephen Weil, "Öğrendiğim kadarıyla bugün dünyanın merkezinde bulunuyoruz. Biz de Almanya'nın enerji merkezi olmak istiyoruz" dedi.

Weil, bazı ziyaretler için geldiği Konya'da, Konya Ticaret Odası'nın (KTO) düzenlediği iş birliği toplantısına katıldı.

Toplantının açılışında konuşan KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Almanya ile Türkiye'nin geçmişten gelen iyi ilişkileri olduğunu söyledi.

Almanya'nın hem ihracat hem de ithalatta önemli bir noktada olduğunu dile getiren Öztürk, ilişkilerin geliştirilmesini istediklerini belirterek, Konya'nın sanayi potansiyelini anlattı.
Weil ise kürsüde, Konya'da yerel yayın yapan ve bugün "Willkommen" (Hoş geldiniz) başlığıyla çıkan Yeni Konya Gazetesi'ni gösterdi.
Türkiye'de en iyi şekilde karşılandıklarını, gazetenin Almanca manşetle çıkmasından mutlu olduklarını aktaran Weil, kendilerinin de ülkelerinde böyle bir sürpriz yapmak istediklerini ifade etti.

Konya'nın çok büyük bir il olduğuna dikkati çeken Weil, "Öğrendiğim kadarıyla bugün dünyanın merkezinde bulunuyoruz. Biz de Almanya'nın enerji merkezi olmak istiyoruz. Konya'nın tahıl ambarı olduğunu duydum, çok mutlu oldum. Aşağı Saksonya da Almanya'nın tahıl ambarıdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, iki ülkeden iş adamları arasında görüşmeler gerçekleştirildi.

Kaynak: AA