Başkan Asya, İl Genel Meclis Üyeleriyle Biraraya Geldi

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Genel Meclisi’ni ziyaret ederek, meclis üyeleri ile bir araya geldi.

Başkan Asya, İl Genel Meclis Üyeleriyle Biraraya Geldi

Belediye Başkanı Feyat Asya, 2014 yılı yatırım programı mayıs ayı 2’inci toplantısını yapan İl Genel Meclisi’ni ziyaret etti. Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya’nın oturumunu açtığı toplantıda 30 Mart yerel seçimlerini değerlendiren Belediye Başkanı Asya, herkesin siyasi görüşünün farklı olduğunu belirterek, “Muş için hep ortak paydada buluşmalıyız” dedi.

Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi’ndeki AK Parti ve BDP’li meclis üyelerinin sayısal çoğunluğuna dikkat çeken Asya, farklılığın hiçbir şekilde kutuplaşmalara yol açmaması temennisinde bulundu. İl Genel Meclisi üyelerine hitaben bir konuşma yapan Asya, “Dolayısıyla insanları hiçbir şekilde kutuplaştırmadan bir seçim sonucunu yaşadık. Mecliste AK Parti ve BDP gurubunda her iki gurupta da şunu sezdim, şu güveni aldım. Hep ortak paydada buluştuğumuz Muş’tur. Muş insanına hizmetkarlıktır. Biz de buna talibiz, siz de buna talipsiniz. Sizler İl Genel Meclisi’nde sayısal olarak fazlasınız, bizler de belediye meclisinde sayısal olarak fazlayız. Bu fazlalık hiçbir şekilde bizi ötekileştirme konumuna getirmeyecektir. Yaşam biçiminden dolayı ötekileştirebileceğimiz bir tek insanımız yoktur. Dolayısı ile ortak paydada buluştuğumuz çok nokta var. Sizler İl Genel Meclisi’nde, bizler belediye meclislerinde bu anlayışı hakim kılmak noktasındayız” dedi.

ORTAK AKIL VURGUSU
Muş’un geri kalmışlığına da değinen Asya, “Hep birbirimizi ötekileştirdiğimiz için, birbirimizin hakkına hukukuna saygı göstermediğimiz için hep geri kaldık. Geri kalmışlığımızın temeli bu kavgalardan dolayıdır. Biz yola çıkarken hep ortak akıl dedik. Ben sen kavgası değil, biz olmalıyız. Dün meclisimiz vardı, meclisimizde de aynen şu örneği verdim. Dedim ki arkadaşım neticede biz bir yol gidiyoruz. Ben Elazığ’a gidiyorum, siz Erzurum’a gidiyorsunuz. Nihayetinde Murat Köprüsü’ne beraber gitmek durumundayız. Murat Köprüsü’ne gittikten sonra yol ayrımı olabilir. Ortak yol haritamız olsun ve olacaktır da, sizlerde de bu anlayışı görüyorum. Bazen muhalefet de olacak, bazen gürültü de olacak. Hep birbirimiz gibi düşünmeyeceğiz elbette ki. Ama insan onurunu kıracak hiçbir davranış içinde olmamalıyız. Dolayısı ile insanlar artık kutuplaşma, tek kafayla düşünme iflas etmiştir. Herkes bizim insanımızdır. Bu barış içinde yaşamaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İl Genel Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya, Belediye Başkanı Feyat Asya’nın yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek meclisin yoğun gündeminden dolayı kendilerini ziyaret edemediklerini söyledi.

Ziyaret toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA