İzmir'de Romanların Hıdırellez Coşkusu

Baharın gelişini kutlayan Romanlar, Hıdırellez Şenliği'nde buluştu.

Kültürpark'ta düzenlenen şenlikte, sabahtan itibaren çimlerin üzerine piknik yapan Romanlar, şarkılar eşliğinde dans ederek eğlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesince kurulan sahnede Roman Ateşi Grubu, Çılgın Cemal gibi Roman müzisyenler yer aldı.
Akşama kadar süren eğlenceye İzmirliler ilgi gösterdi.
Roman Kültürü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yakup Çardak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneğin kurulduğu 2005 yılından beri şenliği düzenlediklerini, 2008 yılında da İzmir Roman Müzisyenleri Derneği'nin desteği ile etkinliği devam ettirdiklerini söyledi.

Çardak, "Hıdrellez, bahar şenliği. Biliyorsunuz baharın gelişini simgeliyor. Ama şunu da söyleyeyim. Türkiye'deki Romanlar Hıdırellez'i daha çok sahiplenen bir toplum" dedi.

Şenliğe katılımın hafta içi olmasına rağmen iyi düzeyde olduğuna işaret eden Çardak, şenlik sayesinden toplumdaki kaynaşmayı sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.
İzmir Roman Müzisyenleri Derneği Başkanı Reşat Gülşen de Roman müzisyenlerin sosyal güvenceleri olmadığından dernek çatısı altında birleştiklerini belirterek sıkıntılarını böyle eğlencelerde attıklarını ifade etti.

"Burada Roman olanlar da olmayanları da birlikte eğlendiriyoruz" diyen Gülşen, İzmir'de şenliğe yerel yönetimlerin yeterince destek vermediğini savundu.
Kaynak: AA