Bergama 3.şakir Süter Gazetecilik Yarışması İçin Başvurular Başladı

Bergama Belediyesi tarafından Bergamalı gazeteci-yazar merhum Şakir Süter anısına bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Şakir Süter Gazetecilik Yarışması için başvurular başladı.

Bergama 3.şakir Süter Gazetecilik Yarışması İçin Başvurular Başladı

Adaylar, Bergama Belediyesi’nin belediye haberleri yapan gazetecilerin mesleki gelişimlerini sağlamak ve başarılı çalışmaları özendirip ödüllendirmek amacıyla gerçekleştirdiği yarışmaya “Haber, İnceleme-Araştırma, Röportaj, Karikatür, Fotoğraf” kategorilerindeki çalışmalarıyla katılabilecekler.

Yarışmaya katılacak çalışmalarda İzmir ili ve İzmir’e bağlı ilçelerdeki belediyeler ile ilgili olması koşulu aranıyor. Yarışma, İzmir ve ilçelerindeki basın-yayın organlarında çalışan gazetecilerin 15 Temmuz 2013 ile 15 Temmuz 2014 tarihleri arasındaki çalışmalarını kapsıyor. Sarı Basın Kartı zorunluluğunun olmadığı 3. Şakir Süter Gazetecilik Yarışması’nda adayların çalışmalarını en geç 1 Ağustos 2014 Cuma günü saat 17:30’a kadar Bergama Belediyesi Basın Bürosu’na teslim etmesi veya posta yoluyla iletmesi gerekiyor.

Haber çalışmaları, başvuru sürecinin sonunda Ön Jüri ve Büyük Jüri tarafından değerlendirilecek. Şakir Süter’in ölüm yıldönümü olan 27 Ağustos 2014 Çarşamba günü düzenlenecek ödül töreninde beş kategorinin dışında ayrıca Bergamalı gazeteci merhum Ahmet Ünaleroğlu ve Bergama Belediyesi adına da özel ödül verilecek. Yarışmaya katılmak isteyen adaylar detaylı bilgiye ve başvuru formuna www.bergama.bel.tr adresinden ulaşabiliyor.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, yarışmayla ilgili olarak “Duayen gazeteci merhum Şakir Süter’in anısına düzenlediğimiz gazetecilik yarışması artık geleneksel hale geldi. Oldukça ilgi gören yarışmamızın bu yıl üçüncüsünü düzenliyoruz. Şakir Süter Bergama’nın değerlerinden biriydi. Bu yarışmayı düzenlemedeki amacımız hem sayın Süter’in anısını yaşatmak hem de zor koşullar altında görev yapan basın mensubu arkadaşlarımıza moral ve motivasyon sağlamak” diye konuştu.

Kaynak: İHA