Misafir Öğrencilerden Nazilli Belediyesi'ne Ziyaret

Avrupa Birliği Comenius Projeleri kapsamında 4. adımında Türkiye’ye gelen misafir öğrenci ve öğretmenler Nazilli Belediyesi’ne gelerek, Belediye Başkan Vekili Deniz Depboylu’yu ziyaret etti.

Misafir Öğrencilerden Nazilli Belediyesi'ne Ziyaret

Ziyarete kapsamında Nazilli’ye gelen Romanya, Yunanistan, İtalya, Fransa, Bulgaristan ve Polonya ülkelerinin öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra Özel Fatih Sultan Lisesi Müdür Yardımcısı Cemal Çakıroğlu, Özel Fatih Sultan Lisesi İngilizce öğretmeni ve proje koordinatörü Mahir Yaşar katıldı.

Proje kapsamında Nazilli Belediyesi faaliyetleri hakkında bilgi almak istediklerini dile getiren konuk öğrencilere bilgiler aktaran Belediye Başkan Vekili Deniz Depboylu, Nazilli Belediyesi hakkında bilgiler verdi. Depboylu, Nazilli Belediyesi’nin birçok alanda faaliyet gösterdiğini ifade ederek, konuk öğrencilere Nazilli Belediyesinin geçmiş dönemlerdeki faaliyetlerini ve bu dönem içerisinde gerçekleştirmeyi düşündükleri projeleri aktardı.

Oldukça keyifli bir ortamda gerçekleşen sohbette Comenius okul ortaklığı projesi hakkında bilgiler veren Özel Fatih Sultan Lisesi Müdür Yardımcısı Cemal Çakıroğlu, 2015’e kadar devam edecek olan bu projenin oldukça verimli geçtiğini söyleyerek, “Özellikle kültürler arası diyalog adına kaynaşma sağlayan bu proje kapsamında öğrenciler farklı ülkeler ile ilgili detaylı bilgi sahibi oluyorlar” dedi.

Proje kapsamında gezilerin devam ettiğini söyleyen Çakıroğlu geziler çerçevesinde İtalya, Fransa Polonya ve Yunanistan’a gideceklerini ifade etti.

Nazilli ve Nazilli Belediyesinde gördükleri ilgiden çok memnun kaldıklarını ifade eden Yabancı konuklar Nazilli Belediye Başkan Vekili Deniz Depboylu’ya teşekkür ettiler. Yabancı Ülkelerden Polonya ekibi ise Belediye Başkan Vekili Deniz Depboylu’yu ülkelerine davet etti.
Kaynak: İHA