13. Uluslararası Mersin Müzik Festivali

Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Uluslararası Müzik Festivali kapsamında gerçekleştirilen beste yarışmasında Melis Öztoprak "Atlas" rumuzlu eseriyle birinci oldu.

Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, Kültür Merkezi'nde düzenlenen program öncesinde yaptığı konuşmada, festivali Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybedenlere ithaf ettiklerini belirterek, salondakileri bir dakikalık saygı duruşuna davet etti.
Saygı duruşu sonrası, "Umarım geride kalanlar için gerekli önlemleri almayı bundan sonra başarırız" diyen Yağcı, bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilecek olan beste yarışmasının temasının Narlıkuyu'da bulunan Roma döneminden kalma bir hamamın zemin mozaiğini süsleyen "üç güzeller" olduğunu söyledi.

Yağcı, "İçel Üç Güzellere Müzik Arıyor" sloganıyla düzenlenen yarışmada birincinin sanatseverlerin vereceği oylarla belirleneceğini sözlerine ekledi.
Festivalin sanat yönetmeni Remzi Buharalı da resmi açılışın yarın şef İbrahim Yazıcı'nın yöneteceği Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası'nın, İngiliz keman virtüözü Charlie Siem'e eşlik edeceği konserle yapılacağını bildirdi.
Buharalı, Soma'daki maden faciası nedeniyle festivalin açılışını bir hafta ertelediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından finale kalan 5 beste Marina Kvlividze'nın keman, Murat Alkan'ın viyolonsel, İbrahim Yazıcı'nın piyanoda yer aldığı ekip tarafından dinleyenlerin beğenisine sunuldu.
Salondakilerin verdiği puanların sayımının ardından yarışmada İçel Üniversitesi Devlet Konservatuvarı son sınıf öğrencisi Melis Öztoprak "Atlas" rumuzlu eseriyle 268 puan alarak birinci seçildi.
Ödülünü yarın düzenlenecek açılış töreninde alacak olan Öztoprak, yaptığı açıklamada, beğenilmenin çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, "Ben Türkiye'de insanların gerçekten sanata değer verdiklerini biliyorum. Bunun devam etmesini temenni ediyorum. Umarım devam eder ve bizler eserlerimizi, sanatımızı sürdürüp insanlara sunabiliriz" dedi.

Bu arada, otizmli 20 yaşındaki Buğra Çankır da etkinlikte kısa bir konser verdi.
Kaynak: AA