Fırat Üniversitesi Kemaliye İpek Yolunu Gezdi

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kemaliye İpek Yolu Doğa Yürüyüşü yoğun katılımla gerçekleşti.

Fırat Üniversitesi Kemaliye İpek Yolunu Gezdi

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ’ın öncülüğünde, Dağcılık Kulübü Başkanı Okutman Öznur Aksoy tarafından, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nın destekleriyle yapılan doğa yürüyüşünde yönetici, personel ve öğrencilerden oluşan 600 kişilik ekip, Erzincan'ın ilçesi doğa harikası Kemaliye'de İpek Yolu Doğa Yürüyüşü'ne katıldı.

Erzincan'ın Kemaliye ilçesine, yönetici, akademik ve idari personeli ve öğrencileriyle birlikte çıkarma yapan Fırat Üniversitesi'nde, birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Alli, Prof. Dr. Ahmet Kazez, üniversite yöneticileri, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrencinin katıldığı doğa yürüyüşünde Malatya'nın Arapgir ilçesinde bulunan tarihi ve turistik yerler de gezildi. İki gün süren etkinliklerde Karanlık Kanyon'da karasu bot gezisi yapılırken, 8 bin metre uzunluğundaki Taş Yolu'nda yapılan yürüyüşe tüm öğrenciler katıldı.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, etkinliğe katılanların gezi ile ilgili memnuniyet görüşlerini aldıklarını belirterek, bu geziler sayesinde öğrencilerin çevremizde keşfedilmeyen yerleri gördüklerini, akademik ve idari personel ile öğrenciler arasında birliktelik sağlandığını söyledi.

Kemaliye Kaymakamı Mehmet Öztürk ise, Fırat Üniversitesi akademik ve idari personeli ile öğrencilerini Kemaliye’de ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Kaynak: İHA