Yargıda Birlik Platformu Kayseri'de Toplandı

Hakim ve savcıların bir araya geldiği Yargı da Birlik Platformu Kayseri'de toplandı.

Yargıda Birlik Platformu Kayseri'de Toplandı

Kadir Has Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan HSYK Genel Sekreteri Bilgin Başaran, "Adaletsiz rejimi adaletle yıkınız diyen Gandi bizlere adaletin önemini olmazsa olmazını anlatan adı tarihe mal olmuş şahsiyetlerden bir kaçıdır. İçinde adaletin hüküm sürmediği bir topluluk eninde sonunda yok olmaya mahkûmdur. Adalet kavramı yeni HSYK’mızın icraatlarında görmemiz mümkün olmamıştır. Yeni hsyk bugüne kadar meslektaşlarımıza cesaret yerine korku, övünç yerine karamsarlık, mutluluk yerine hüzün, huzur yerine huzursuzluk, güven yerine güvensizlik vermiştir. Kişinin ırkına, cinsiyetine, meşrebine, dünya görüşüne göre kategorize edemezsek hiçbir güç hakim ve savcıyı ırkına cinsiyetine, meşrebine, dünya görüşüne göre kategorize edemez" dedi.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta ise “Bugün burada yargıda birlik platformu istişare toplantısı için toplanmış bulunuyoruz. Devletin üç ana saç ayağından bir tanesi hiç şüphesiz en önemlisi yargı, en basit tanımıyla adaletin tercisi demektir" diye konuştu.

Cumhuriyet Başsavcısı Usta, "Adalet ise devletin temeli, ve devleti oluşturan kişi ve kurumların en büyük güvencesidir. Meslektaşlarımızın bağımsız ve tarafsız bir Hsyk’nın oluşumu için çaba harcamaları ahlaki ve vicdani görevleridir. Bağımsız ve tarafsız bir HSYK kimi zaman savunulacak, kimi zaman göz ardı edilecek, işimize geldiği gibi kullanılacak bir alan değildir. Yaşanabilecek bir toplum modeli oluşturmak gelecek kuşaklara daha iyi bir yaşam ortamı, daha güvenli bir yargı sistemi bırakmak istiyorsak ortak adımlarımızı ilgilendiren konularda öz eleştiri yapmak, yapılan hatalardan ders çıkarmak karanlıktan aydınlığa çıkmak için isabetli bir yol olacaktır” dedi.

HSYK üye seçimleri öncesinde gerçekleştirilen toplantıya Kayseri, Niğde, Nevşehir, Yozgat, Sivas ve Aksaray illerinden gelen 650 kadar hakim ve savcı katıldı.

Kaynak: İHA