Sarıkamış Asboğa Gölü Tanıtım Çalışmaları

Sarıkamış ilçesindeki Asboğa Gölü'nün tanıtımı için yıl içerisinde yapılması planan projelerle turizm destinasyonlarına dahil edileceği bildirildi.

Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Asboğa Gölü'nün turizmin kalkınmasında önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi.

Kars bölgesinde turizmin 12 aya yayılması için devlet ve özel sektör ile hareket ederek proje üretip hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Doğanay, şöyle konuştu:
"Buraya daha fazla yerli ve yabancı turist getirebilmemiz için elimizde bulunan tarih, doğa, yöresel yemekler, süs eşyaları ve bölgenin özelliklerini taşıyan bütün objelerin değerlendirilip sunulması lazım. Bu bağlamda Sarıkamış ilçemize 11 kilometre uzaklıktaki Asboğa Gölü'nün zaman kaybetmeden işlenmesi turizm için uygun hale getirilmesi gerekir. Bu tür göllerin sıra dışı alternatif turizm seçenekleriyle birlikte yaban hayatı içinde büyük önem taşıyor. Gölümüzde dinlenme tesisleri, balıkçılık ve yaz döneminde turistler için sandal gezileri, kışında atlı kızak turları, buz pateni ile buz üzerinde yapılan spor aktiviteleri rahatlıkla yapılabilir. Ayrıca angut, yeşilbaş ördek, balıkçıl gibi çok sayıda yaban kuşuna barınma imkanı sunan göl, kuş gözlemi içinde bulunmaz bir yer."
Doğanay, ayrıca ilçeye 11 kilometre uzaklıktaki, 2007 rakımda olan gölün 13 bin 800 metrekarelik bir alandan oluştuğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: AA