İlkadım İlçesinde Fotoğraf Yarışması

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Diyarbakır Şubesi'nce, İstanbul Okmeydanı'ndaki olaylar nedeniyle protesto yürüyüşü düzenlendi.

Yenişehir ilçesi Ofis Semti'ndeki AZC Plaza önünde toplanan ve yürüyüş düzenlemek isteyen Pir Sultan Abdal Derneği üyesi grup ile polisler arasında yürüyüşün izinsiz olduğu gerekçesiyle kısa süreli gerginlik yaşandı.
Dernek yöneticilerinin, güvenlik güçleriyle yaptığı görüşmenin ardından grup, AZC Plaza önünden Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önüne kadar yürüdü.
Burada açıklama yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Cafer Koluman, ibadethaneleri olan cemevlerine ve canlarına yapılan bu saldırıların faillerinin Aleviler tarafından bilindiğini söyledi.

Alevilerin bu oyunun ve karanlığın farkında olduğunu belirten Koluman, "Aleviler bu ülkenin barışı ve huzuru için vardır. Aleviler eşit yurttaşlık istemektedir. Okmeydanı Cemevi'nde polis tarafından katledilen Uğur Kurt canımızın ve yoldaşımız Ayhan Yılmaz'ın katil ya da katillerinin açığa çıkarılmasını sağlamak üzere örgütlülüğümüz konunun takipçisi olacaktır. Uğur'un da Ayhan'ın da katilini bulacağız" diye konuştu.

Açıklamanın ardından dernek üyeleri dağıldı.
Kaynak: AA