İhh’nın Suriye’ye Yardım Tır’ı Yola Çıktı

İnsani Yardım Derneği Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından Sana İhtiyacım Var kampanyası kapsamında 16. yardım TIR’ı Suriye’de mağdur olanlara kavuşturulmak üzere yola çıktı.

İhh’nın Suriye’ye Yardım Tır’ı Yola Çıktı

Adıyaman Valiliği önünden hareket eden TIR’ın 16. yardım TIR’ı olduğu öğrenildi. Yola çıkan TIR hakkında yapılan basın açıklamasını okuyan İnsani Yardım Derneği Adıyaman Şubesi Basın İlişkiler Sorumlusu Yunus Karakuş; “Üç yılı aşkın devam eden bu zulüm ve işkence sonucunda on binlerce insan ölmüş, kadınlar dul, çocuklar yetim kalmıştır. Birçok Suriyeli, Suriye topraklarındaki kamplarda açlık ve hastalıklardan dolayı hayatını kaybetmektedir. İHH İnsani Yardım Vakfının tüm Türkiye ve Adıyaman’da Suriye’ye insani yardım çalışmaları devam etmektedir. Bugün burada Suriye’de zulüm altında kalmış, acımasızca yıllardır devam eden savaşın mağdurlarına ulaştırılmak üzere hazırlanmış olan 'Sana ihtiyacım var' kampanyası çerçevesinde 16. TIR’ımızı yola çıkartmak için bir araya geldik. Acıların dinmesi için dün olduğu gibi bugün ve yarında yardım etmeye devam edeceğiz. Bu yardım TIR’larını Suriye’ye göndermemizde bize yardımcı olan ilimizin değerli yöneticilerine sivil toplum kuruluşu temsilcilerine ve üyelerine ve Adıyaman halkına teşekkür ediyoruz.”
İnsani Yardım Derneği Başkanı Adıyaman Şubesi Başkanı Fadıl Akkuş ise, “TIR’ımızda, su, ilaç ve elbise var. Yardımlarımız zaman zaman yine devam edecektir Suriye’ye” diye konuştu.

Kaynak: İHA