Çorlu Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi Pilav Günü

Çorlu Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi geleneksel pilav günü etkinliği düzenledi.

Hatip Mahallesi'nde bulunan okulun bahçesinde gerçekleştirilen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'Nın okunmasıyla başladı.

Etkinlikte konuşan okul müdürü Emin Süzer, 1962 yılında, Çorlu esnaflarından Tornacı Muhsin ve İsmail Mergen kardeşler tarafından Çorlu Sanat Enstitüsü Yaptırma Derneği kurulduğunu ve halkın maddi desteği ile okulun yapıldığını anımsattı.
Lisede bir tarihin saklı olduğunu da belirten Süzer, ''Bugün, 2 bin 200 örgün, 300 yaygın olmak üzere toplam 2 bin 500 öğrencisi ve 155 personeli ile okulumuz Çorlu'nun en büyük lisesi durumundadır. Avrupa Birliği projeleri, TÜBİTAK Bilim Fuarları, kardeş okul uygulamaları, sportif ve sosyal faaliyetleri ile Çorlu'da önde giden okullardanız'' dedi.

Yapılan konuşmanın ardından, pilav günü etkinliği ve okuldaki bazı çalışmalara maddi destek verenlere teşekkür belgeleri verildi.

Eski mezunların bir araya gelerek sohbet ettiği etkinliğe, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, Çorlu'daki okulların idareci ve öğretmenleri ile eski mezunlar katıldı.


Kaynak: AA