Ak Parti Teşkilatından Maden Şehitlerine Mevlid

Soma’da meydana gelen maden faciasında şehit olan madenciler için Salihli AK Parti Teşkilatı tarafından mevlid okutuldu.

Ak Parti Teşkilatından Maden Şehitlerine Mevlid
Türkeli Parkı’nda okutulan mevlide yoğun katılım oldu. Hatim duaları, Kuranı Kerim ve ilahiler okundu, dualar edildi.
Kaza anından itibaren devletin tüm imkanlarını madencileri kurtarmak için seferber ettiğini belirten AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, yakınlarını kaybeden tüm ailelere tek tek devlet eliyle ve STK’lar vasıtası ile ulaşılacağını, geride kalan yakınlarına destek verileceğini ifade etti.

Bugüne kadar maden kazasında ölenlerin sivil şehit sayılması için çalışmalar başlattıklarını aktaran Yurttaş,”Şehitlerimizin yakınlarından bir kişi kamuda istihdam edilecek. Bu kardeşlerimizin yakınlarına maddi ve manevi desteklerimiz olacak. Her birinin ev sahibi olması için çalışacağız. Aylık bağlanma işlemlerinin %60’ı tamamlandı. Bir gün dahi çalışması olanlar ve vefat edenlerin yakınlarına aylık bağlanacak” dedi.

Soma maden faciası üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışanları sağduyuya ve gerçekleri tartışmaya, yapılması gerekenleri el birliği ile yapmaya davet eden Yurttaş, böyle zamanların eylem yerine destek zamanı olduğunu vurguladı.

“MESLEK HASTANELERİ KURULMALI”
Gerekli kanuni ve yasal düzenlemeler gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Yurttaş şöyle konuştu:“Buradan çıkaracağımız dersler olacak. Üretim teknikleri, verimlilik, iş güvenliği ve denetiminin eşit oranda önemsendiği bir yasa hazırlanmalıdır. İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda kömür madenleri ile ilgili özel düzenlemeler yapılmalıdır. Arabaların nasıl küresel standartları varsa, iş güvenliğinin, madenciliğinde standartları var. Ülkemizdeki standartları acilen yükseltmeliyiz. Gerekli önlem ve tedbirleri almayan, ihmali olan, işveren ve sorumlulara verilecek cezalar artırılmalı ve caydırıcı hale getirilmelidir. Alternatif enerji kaynakları üzerindeki çalışmalara daha fazla ağırlık verilmelidir. Sekiz OSB olan ve 100 binin üzerinde sanayi sektöründe çalışanı olan Manisa iline bir Meslek Hastalıkları Hastanesi kurulmalıdır. Çin, ABD, Almanya ve Rusya gibi madenciliğin geliştiği ülkelerdeki örnekler incelenerek aynı teknoloji ülkemize transfer edilmelidir. Teknoloji yoğun bir hale getirilmelidir.”
“KALPLERİ TAŞTAN DAHA KATI OLANLAR ETKİLENMEDİ”
Manisa AK Parti Milletvekili Muzaffer Yurttaş sözlerini şöyle tamamladı: “iktidarı, muhalefetiyle, benzer ya da farklı görüşlüleriyle hepimiz; Türkiye' adlı zengin madende ve aynı vardiyada, yan yana kazma sallamaktayız! Maden patlarsa hepimiz patlarız. Grizu ortamında kıvılcım çıkartmaya çalışanlara, işte bu yüzden, topyekûn karşı çıkmalıyız! Geride kalanların üzüntü ve hüznüne karşı söylenecek her söz sakil kalır. Ancak bilinmelidir ki, millet olarak onların emanetlerinin yanındayız ve onlara en kalbi dualarımızı gönderiyoruz. Sözün bittiği noktadayız. Ateş bu kez düştüğü yeri değil, tüm ülkeyi yaktı. Ama maalesef çamur içinde olanlar ve başkalarına çamur atma telaşına düşenler bu ateşten etkilenmediler. 76 milyonun ciğerleri yandı ama kalpleri taştan daha katı olanlar etkilenmediler. Hiçbir zaman unutmayacağımız Soma’da şehit olan kardeşlerimize rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Bu tür acıları Rabbim bir daha yaşatmasın.”
Kaynak: İHA