Chp Grup Başkanvekili İnce Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Yalova'da 1 Haziran'da yapılacak belediye başkanlığı seçimine ilişkin, "Yalova'ya çok büyük bir iyilik yapacağız; AKP'yi de Yalova'yı da Yakup Koçal'dan kurtaracağız" dedi.

Partisinin İl Başkanlığınca düzenlenen "Sandığa Saygı Yürüyüşü" öncesi Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlara seslenen İnce, bu alanda sadece CHP'lilerin değil, diğer partilerden ve her kesimden kişilerin bulunduğunu söyledi.



Yolda kendisini çeviren bazı vatandaşların, 30 Mart'ta başka partilere oy verdiğini ancak 1 Haziran'da tercihlerinin CHP adayı Vefa Salman olacağını belirttiklerini aktaran İnce, şöyle konuştu:
"Yalova'daki belediye başkanını kim seçer? Halk, millet, Yalova'da yaşayanlar seçer. Yalova'nın belediye başkanını Yüksek Seçim Kurulu seçmez. Devletin gücü, milletin gücü... Milli irade sandığa yansımıştır. Kabul edeceksin, kabul. AKP'nin adayı değişmiş, öyle mi? Değiştirmişler bugün, duydunuz mu? Niye biliyor musunuz; sokaklarda Yakup Koçal'ın resmi yok ki Tayyip Erdoğan'ın resmi var. Aday Yakup Koçal, kendi resmini asamıyor mu, utanıyor mu? Yalova'ya çok büyük bir iyilik yapacağız; AKP'yi de Yalova'yı da Yakup Koçal'dan kurtaracağız."
İnce, TBMM tarafından tahsis edilen kendisine aracın, seçim süreci dolayısıyla geri istendiğini bildirdi. Bu nedenle aracı iade ettiğini anlatan İnce, "Devlet malı kullanılmazmış seçim döneminde. Şimdi partinin 'CHP' plakalı arabasıyla geziyorum ama sokak aralarında bakanların, onların grup başkanvekillerinin kırmızı plakalarını görüyor musunuz? Alın, kırmızı plakanız da sizin olsun" ifadesini kullandı.
Daha sonra İnce, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve bazı milletvekilleriyle partililer, Cumhuriyet, İstanbul ve Mimar Sinan caddelerinde yürüyüşü gerçekleştirdi.
Kaynak: AA