Kürt Demokrasi Platformu'ndan Pkk'ya Çağrı

Kürt Demokrasi Platformu (KDP) Genel Başkanı Sertaç Bucak, PKK tarafından dağa çıkarılan 18 yaş altındaki çocukların serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Kürt Demokrasi Platformu'ndan Pkk'ya Çağrı

Uzun süreden beri teşkilatlanma çalışmalarını yürüten KDP tarafından Diyarbakır’da bir basın toplantısı yapıldı. Düzenlenen basın toplantısına KDP Genel Başkanı Sertaç Bucak, KDP Basından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Sever, Hamit Kılıçarslan ve Mevlüt Tansöz katıldı.

KDP Genel Başkanı Sertaç Bucak, Kürt siyasetinin içselleştirilmesini çoğunluğun istediğini söyleyerek, Kürtlerin tetki ve otoriter siyasi çatışmayı reddettiğini belirtti.

Bucak, siyasal ve diyaloglar yoluyla Kürtlerin birbirlerine Suriye Kürt bölgesinde tahammülden geçtiğini ve birbirlerinin varlıklarına saygı gösterilmesini, farklı düşünen Kürtlere karşı yapılan zorba yöntemleri doğru bulmadığını ifade etti.

Bucak, ’’Biz bütün farklılıkların siyasi bir dille tartışılmasından yanayız. Kürt siyasetinde hain, işbirlikçi gibi siyasette yeri olmayan sıfatlarla tanınmasını yanlış görüyorum. Siz insanların düşünce özgürlüğüne, örgütlenme özgürlüğüne saygılı olmalısınız. Eğer bunu yapmazsanız sizin Esad diktatöründen hiçbir farkınız kalmaz’’ dedi.

Diyarbakır’da son günlerde çocuklarının dağa kaçırılma olayına da değinen Bucak, çocukların bırakılması için PKK'ya çağrıda bulundu. Bucak, "Buna herkesin karşı çıktığı bir dönemde 18 yaşından küçük çocukları 'kendi iradeleri ile dağa gitmiştir' söylemlerini reddediyoruz. Onun için 18 yaşından küçük çocukların derhal ailelerine teslim edilmelerini istiyoruz. Çözüm süreciyle ilgili görüşümüz gayet net. Biz çözüm sürecinde tarafların hepsinin sorumlu olduğuna inanıyoruz. Bu sürecin başarıyla sonuçlanması için süreci destekliyoruz. Ve bu süreci kim bozarsa siyaseten bu yükün altından kalkamaz. Diyorlar ki barışın dilini kullanmalıyız. Peki bu barışın dilini kendi coğrafyamızda da kullanalım. Barışın dili salt Ankara’da ve İstanbul’da kullanılmaz. Türkiye kamuoyunu ikna etmek için de kullanılmaz. Barışın dilini içselleştirmek lazım. İşin özü bu" şeklinde konuştu

Basın açıklamasının ardından Bucak, meşru ve yasal bir zemine taşınmak istediklerini dile getirerek partileşmek istediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA