'Yılın Bilim Adamı'ndan Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne Ziyaret

Pakistan'da "Yılın Bilim Adamı" seçilen Prof. Dr. Tufail Hussain Sherazi, Necmettin Erbakan Üniversitesini ziyaret etti.

Geçen yıl Pakistan'da "Yılın Bilim Adamı" seçilen Prof. Sherazi, Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker'i makamında ziyaret etti. Ziyarette Rektör yardımcıları Prof. Dr. Tahir Yüksek ve Prof. Dr. Muhsin Kar ve Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Kara da hazır bulundu.
Fen Fakültesi Dekanı Kara tarafından sunulan ve kabul edilen TUBİTAK 2221-Konuk veya Akademik İzinli (Sabbatical) Bilim İnsanı Destekleme Projesi kapsamında, Türkiye'ye misafir olarak gelen Prof. Sherazi, ziyarette Rektör Şeker'e Pakistan kültüründe önemli bir yer tutan, saygı, onur ve şükran ifadesi olan "ACIRAK" takdim etti.
Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker de Sherazi'ye, Üniversite bünyesindeki kültürel çalışmalardan oluşan bir hediye paketi takdim etti.
Prof. Sherazi, proje kapsamında yapılacak çalışmalar ve değişik ülke temsilcilerinin katılacağı çoklu projeler hakkında bilgiler verdi. Pakistan-Türkiye arasında gerçekleşmekte olan bilimsel çalışmalara ilave olarak,kültürel ve ticari çalışmaları da artırmak için de gerekli girişimlerde bulunacağını belirten Prof. Sherazi, daha önceki ziyaretlerinden sonra, Mevlana Üniversitesi'ndeki gelişmeleri dikkatlice ve büyük bir mutlulukla izleğini belirtip, emeği geçenlere teşekkür etti.
Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Üniversite bünyesindeki yürütülmekte olan yeni çalışmalar hakkında kısa bilgiler verdi.
Halen Pakistan Sindh Üniversitesi Analitik Kimya Mükemmeliyet Merkezi Öğretim Üyesi olan Prof. Sherazi, Türkiye'de 3 ay boyunca bilimsel araştırmalar ve endüstriyel uygulamalar konusunda çalışmalar yapacak.
Kaynak: AA