Şükrü Bostancı Açıklaması

Bartın'da eğitim gören öğrenciler yararına düzenlenen geleneksel Hayır Çarşısı Kermesi yoğun ilgi gördü.

Şükrü Bostancı Açıklaması

Düzenlenen etkinliği değerlendiren Hayır Çarşısının Genel İdarecisi Şükrü Bostancı, yaptığı konuşmada, “Bartın’ımızda şu an bini aşkın talebe okutuyoruz. 300 tane üniversite talebemiz 700’ü aşkın lise talebemiz var. Amacımız iyi ve merhametli insan yetiştirmek. Herkes ailesini nasıl geçindireceğim diye uğraşırken biz 3 öğün yemeği vermek üzere, gecesiyle gündüzüyle binden fazla talebeye bakıyoruz” diyen Bostancı, “Bartın’da asla böyle bir okul yoktur. Varsa gider ellerinden öperiz. Yapıyorum diyen çok kişi vardır ama paran varsa okuyabilirsin. Senedini imzalarsan yurdunun içine girebilirsin. Aksi takdirde mümkün değildir. İşte bizim hizmetlerimiz böyle bir hizmettir” şeklinde konuştu.

“ŞEHİTLERİMİZİN ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKMAK VAZİFEMİZ”
Soma’daki faciada şehit olan Bartınlı aileleri ziyaret ettiklerini belirten Şükrü Bostancı: “Milletimizin büyük bir üzüntüye boğan Soma’daki maden faciasında şehit olan değerli kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı olanlara Cenabı Hak’tan acil şifalar temenni ediyorum ve geride kalanlarına da baş sağlığı diliyorum. Bu vesile ile Hasankadı ve Arıt’a gelen madenci şehitlerimizin ailelerini ziyaret ettiğimizde onların okullarda okudukları çocuklarını da öğrendim. Lisede ve üniversitede okuyan çocukları da var. Zaten bizim vazifemizde bu çocuklara sahip çıkmaktır. O kardeşlerimize de söyledim. Bundan sonra çocuklarınızı tahsilleri bitirinceye kadar derneğimizce okutmaya hazırız dedim ve kendilerini bir nebze olsun teselli etmeye çalıştım" dedi.

“GAYE İNSANLIĞA HİZMET”
Bu gibi hizmetlerin kermes adı altında hafif gibi görülebileceğini belirten Bostancı; maksadına, gayesine ve niyetine bakıldığında insanlığa yapılan en büyük bir hizmet olduğunu söyledi.

Aylarca çalışmanın sonunda bu kermesin hazırlandığını belirten Bostancı: “Bu kermeslerde öyle güzel hadiselerle karşı karşıya kalıyoruz ki, bir hanım kardeşimiz evinde yaptığı tatlısını, böreğini buraya getirmek üzere hazırladığı zaman evinde olan çocukları onu yemek isterler. Ama anne diyor ki, ‘evladım bu bizden çıktı. Artık dernek malı oldu. Hayır malı oldu. Artık buna dokunamayız. Yarın kermes çadırına teslim edeceğiz ve sende bende parasını ödeyerek alacağız’ diye böyle bir güzel davranışı çocuğuna da öğreterek güzel bir şekilde yetiştiriyor. Burada hizmet eden herkesin gayesi bir talebe daha fazla okutabilir miyim niyetidir. Bizim dinimiz de öyle emreder. Peygamberimizin Hadis-i Şeriflerinde de öyle geçer. Allah 3 kişiyi sever, fakat onun yanında 3 sınıfı daha çok sever. Takva sahibidir, mütevazi insanı sever. Ama bu takva sahibi genç olursa Allah onu daha çok sever. Allah takva sahibi fakiri sever, fakat o fakir cömert olursa onu daha çok sever. Allah takva sahibi zengini sever, ama o zengin mütevazı olursa daha çok sever. İşte biz Bartın’ımızın bu zengin, mütevazı insanlarıyla böyle güçleniyor, hizmetler yapıyoruz” dedi.

“MESELE İYİ İNSAN YETİŞTİRMEK”
Amaçlarının iyi ve merhametli insan yetiştirmek olduğunu söyleyen Bostancı: “300 tane üniversite talebemiz 700’ü aşkın lise talebemiz, bunların her birini takip ediyoruz. Yurdumuzun bir tarafını takdirleriyle, teşekkürleriyle dolduruyoruz. İnşallah sizlerin de destekleriyle bu sayı artacaktır. Mesele iyi insan yetiştirmek, merhametli insan yetiştirmek, ahdine vefa duyan insan yetiştirmektir” dedi.

El emeği göz nuru çeyiz eşyası, gıda maddeleri, ev yapımı tatlı, el işi yatak örtüsü pike takımları, her türlü mobilya ve beyaz eşyanın satışa sunulduğu "Hayır Çarşısı" kermesi, 30 Mayıs’a kadar açık kalacak. Kermesten elde edilecek gelirler Erenler, Güzelbahçe, Şükraniye ve Ufuk Öğrenci Yurdunda kalan talebeler için kullanılacak.
Kaynak: İHA