8’inci Özel Sporcular Atletizm Yarışmaları Üsküdar’da Başlıyor

8’inci Özel Sporcular Atletizm Yarışmaları Üsküdar’da 21-22 Mayıs tarihlerinde Üsküdar’da gerçekleştirilecek.

8’inci Özel Sporcular Atletizm Yarışmaları Üsküdar’da Başlıyor
Türkiye’nin farklı noktalarından engelli sporcuların katılacağı yarışmalarda dereceye girecek olanlara toplam bin 500 madalya dağıtılacak.
Üsküdar Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Gençlik Spor Müdürlüğü ve Marmara Üniversitesi işbirliği ile bu yıl 8’incisi düzenlenen ‘Özel Sporcular Atletizm Yarışmaları’ 21-22 Mayıs 2014 tarihlerinde Üsküdar’da gerçekleştirilecek.

Anadolu Hisarı Yerleşkesi’nde düzenlenecek olan yarışmalara Kocaeli, Yalova, Zonguldak, Malatya, Bursa, Eskişehir, Edirne, Karadeniz Ereğlisi olmak üzere toplam 8 ilden otistik, zihinsel engelli, işitme ve görme engelli sporcular katılacak. İstanbul genelinden ise 26 ilçedeki 110 okuldan bin 500 engelli sporcunun katılacağı atletizm yarışmalarında 15 hakem ve 240 öğretmen görev alacak. Yarışmalarda dereceye girenlere toplam bin 500 madalya dağıtılacak.

“Gülümse Hayata” sloganıyla sekizincisi düzenlenecek olan yarışmalara her yıl ilgi çoğalıyor. İlk yılda 344 özel sporcunun katıldığı Engelliler Atletizm Yarışmaları’nda geçen yıl bin 280 özel sporcu yarışmıştı.
Kaynak: İHA