Nezaket Emine Atasoy, Soma’yı Ziyaret Etti

Türk Sanayicileri İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Başkanı ve Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Manisa’nın Soma ilçesindeki maden kazasının meydana geldiği bölgeyi ziyaret etti.


Atasoy, Soma maden ocağı alanında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Atasoy’a incelemeleri esnasında Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Fuat Oktay bilgi verdi. Oktay, bilgilendirme toplantısında Nezaket Emine Atasoy’a kurtarma çalışmalarının tüm aşamaları hakkında bilgi aktardı. Atasoy, olay yerinde yakınlarını kaybeden ailelerle de görüştü. Atasoy, maden kazasında hayatını kaybeden madencilerin ailelerine üzüntüsünü ifade ederek, başsağlığı dileğinde bulundu.

Henüz kurtarılamamış ve yerin altında olan madencilerin de en kısa sürede kurtarılmalarını umut ettiğini belirten Atasoy, “Maden kazasında yaşamını yitirenlerin geride kalan ailelerine sabırlar diliyorum. Bu acı kaza Soma’da olmuştur. Ateş Soma’ya düşmüştür. Ancak bu ateş hepimizi yakmıştır. Türk halkı güçlü bir millettir. Devletimiz güçlüdür. İnanıyorum ki acıları paylaşarak, geride kalanlara yardımda bulunarak bu acı günlerin altından kalkacağız. Zaman birlik olma zamanıdır” dedi

Kaynak: İHA