Tekerlekli Sandalyesi Çalınan Engellinin Yüzü Güldü

Balıkesir’de, evinin önünden tekerlerli sandalyesi çalınan vatandaşa Sakatlar Derneği tarafından yeni bir sakat arabası hediye edildi.

Tekerlekli Sandalyesi Çalınan Engellinin Yüzü Güldü

Beden engelli vatandaş Birol Dinmez’in 2 ay evvel evinin önünden tekerlekli sandalyesi çalındı. Uzun süre eve hapsolan Dinmez, rahatsızlanınca kucakta Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Dinmez’e hastane yönetimi tarafından emanet olarak hasta taşıma sandalyesi verildi.

Bir süre o sandalye ile hayatını idame ettiren Birol Dinmez'i tesedüfen Hükümet Konağı önünde gören Balıkesir Sakarlar Derneği Başkanı Zeki Uslu, "Engelli vatandaşımızı tekeri çıkık bir hasta arabasıyla gördüm. Çemberi yoktu ve yürütmek için tekerleğin tellerini çevirmekten elleri kesilmişti. Bu durum beni rahatsız etti. Hemen derneğe giderek kendine bir tekerlekli sandalye hediye ettim" dedi.


Yeni bir tekerlikli sandalye sahibi olan Birol Dinmez, kendisine ait tekerlekli sandalyenin 2 ay önce evinin önünden çalındığını söyleyerek, "Tedavi olmak için gittiğim Atatürk Devlet Hastanesi'nde bana emaneten bir hasta arabası verildi.

Ama sakat arabası özellikleri olmadığından tekeri patladı. Elle çevirmekten teller ellerimi kesti. Ama mecburen onu kullanmak zorunda kaldım. Ve bugün Allah'ıma şükürler olsun şans yüzüme güldü. Sakatlar Derneği Başkanı Zeki Uslu durumumu görerek bana yardımcı oldu. Allah razı olsun” dedi.

Kaynak: İHA