'Erciyes 2014 Tabur Görev Kuvveti Arazi Tatbikatı'

"Erciyes 2014 Tabur Görev Kuvveti Arazi Tatbikatı", 1. Komando Tugay KomutanlığŸı koordinesinde Karasazlık bölgesinde gerçekleşŸtirildi.

Tugaya bağŸlı Hava İndirme Taburu'ndan tam teçhizatlı 300 personeli taşŸıyan Casa, C-160 ve C-130 nakliye uçakları, 12. Hava UlaşŸtırma Ana ǜs KomutanlığŸı'ndan havalanarak, senaryo gereğŸi düşŸman bölgesi seçilen İncesu ilçesi Karasazlık bölgesine paraşŸütle atladı.
Personel, yerde güvenli alana konuşŸlandıktan sonra aynı uçaklardan paraşŸüte bağŸlı mühimmat ve araç atıldı. Tatbikat, mühimmat ve araçların kullanıma hazır hale getirilmesiyle tamamlandı.
Gözetleme tepesinden tatbikatı izleyen 1. Komando Tugay Komutanı TuğŸgenerel AydoğŸan Aydın, Hava İndirme Taburu personelinin, düşŸman bölgesine sızması, taktik akın, pusu ve hedefe tertipleme konularını icra ettiğŸini söyledi.
Statik ve serbest paraşŸüt sistemleri ile uçaktan atılan yük tiplerinin de gösterildiğŸini belirten Aydın, "Tatbikat, hava indirme harekatı ve muhabereye yönelik diğŸer görevlerin harekat türlerini icra etmek, hava kuvvetleri unsurları ile müşŸterek işŸbirliğŸini gelişŸtirmek, birliklerin eğŸitim seviyesini artırmak, komutanlara, birliklerini zor arazi koşŸullarında sevk ve idare etme yeteneğŸi kazandırmak için düzenlendi" dedi.

Aydın, birlikler arasındaki koordinasyon ve işŸ birliğŸi kabiliyetinin yükseltilmesi açışŸından da tatbikatın önem taşŸıdığŸını vurguladı.
Tatbikatı, 4. Kolordu Komutanı Korgeneral İlhan Talu, Kayseri Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, 12. Hava UlaşŸtırma Ana ǜs Komutanı TuğŸgeneral Cahit Bakır da izledi.

 
Kaynak: AA