Rize Heyetinin Denizli Temasları

Rize Valisi Nurullah Çakır'ın başında bulunduğu, oda başkanlarının da yer aldığı 30 kişilik heyet, Denizli'de çeşitli temaslarda bulundu.

Vali Çakır, Denizli Ticaret Odası ziyaretinde, bilgi ve tecrübe paylaşımı için geldikleri Denizli'de, edindikleri tecrübe ve başarı öykülerini Rize'de uygulamayı amaçladıklarını söyledi.

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap da Rize'nin kendine has özelliklerini kullanarak, Denizli'deki başarının yakalanabileceğini ifade etti.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu da Denizli'nin, Türkiye'nin marka şehirlerinden biri olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Anadolu sermeyesi, Anadolu insanı için çok önemlidir. İki ayrı coğrafyada iki ayrı il olarak, birbirimizi tamamlayabileceğimiz özelliklerin bulunduğu çeşitli iş kollarımız var. Burada, termal sularla ilgili ciddi çalışmalar var. Rize'de de termal sular var. Bunların değerlendirilmesi konusunda Denizli'den istifade etmek istiyoruz."
Kent ekonomisiyle ilgili sunum gerçekleştiren Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ise çalışkan insanları, dinamik girişimcileri ve ihracata dönük üretim yapan dışa açık ekonomisiyle tanınan Denizli'nin, uluslararası piyasalarda rekabet eden, ucuz hammadde kaynaklarını bulan, teknolojik gelişmelere ayak uyduran, pazarları yakından izleyen, girişimci ve mücadeleci ruha sahip iş adamları yetiştirdiğini ifade etti.

Heyette, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ve oda başkanları da yer alıyor.
Kaynak: AA