Parti Binasına 27 Günde Dördüncü 'Kumar' Operasyonu

Bir siyasi partinin il teşkilatına "tombala" oynatıldığı iddiasıyla 27 günde dördüncü kez düzenlenen operasyonda kumar oynattıkları ileri sürülen aralarında il başkanının da bulunduğu 8 kişi ile kumar oynadığı iddia edilen 101 kişi hakkında işlem yapıldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, merkez Seyhan ilçesi Çakmak Caddesi'nde daha önce kumar oynatıldığı gerekçesiyle 17 ve 28 Nisan ile 4 Mayıs tarihlerinde operasyon düzenlenen bir siyasi partinin il teşkilatında kumar oynatılmaya devam edildiği ihbarı aldı.
Ekipler, operasyon için gittiği parti binasının demir kapısının açılması için bir süre bekledi. Yaklaşık 10 dakika sonra il başkanı B.A, kapıyı açtığında içerideki 101 kişinin masalarda oturduğu görüldü.

Burada kumar malzemeleri bulamayan polis, parti binasının her yerini aramaya başladı.

Parti yöneticilerinin engelli tuvaleti olarak belirttiği karavanda inceleme yapan ekipler, "tombala" oynamada kullanılan pullar ve kartların herhangi bir baskın anında zemindeki çukura atıldıktan sonra sifonun çekilerek yer altına giden boruya ulaşmasını sağlayan bir düzenek tespit etti.
Ekipler, kumar oynattıkları iddia edilen il başkanının da bulunduğu 8 kişi hakkında adli işlem başlatırken, kumar oynadığı öne sürülen 101 kişi hakkında ise 189'ar lira idari para cezası uyguladı.
- Para cezasını parti yöneticilerinin karşıladığı iddiası
Öte yandan, kumar oynarken yakalanan kişilerin para cezalarını parti yöneticilerinin karşıladığı iddia edildi.
Polis kamerasına operasyona ilişkin yansıyan görüntülerde, parti binasına girişte "Hoşgeldiniz" yazısı ve altında Türk bayrağı dikkati çekiyor. Binanın toplantı odası bölümünde ise masalar ve sandalyeler bulunuyor. Toplantı salonundaki bir karavanda arama yapan ekiplerin dikkatini zemindeki bir çukur ve çatıya uzanan bir su borusu çekiyor. Boruyu takip edip binanın çatısına çıkan ekipler, su deposuyla karşılaşıyor. Borunun sokağa uzanan kısmı takip edilip, yerin altındaki bölümü ortaya çıkarıldığında ise kumar oynamada kullanılan pullar ve kartlar bulunuyor. Kumar oynattığı ve oynadığı iddia edilen kişilerden bazılarının yüzlerini kağıtla gizlemeye çalıştığı görülüyor.
Binaya daha önce üç kez yapılan operasyonlarda da parti yöneticileri ve kumar oynadığı iddia edilen kişilere adli ve idari ceza uygulanmıştı.
Kaynak: AA