(özel Haber) İrak’ta Doktor Bulamadı, Elazığ’da Ameliyat Oldu

Irak’ın Duhok kentinde yaşayan 40 yaşındaki taksi şoförü, geçirdiği trafik kazasının ardından kalça kemiğinin 8 yerinde kırık meydana geldi.

(özel Haber) İrak’ta Doktor Bulamadı, Elazığ’da Ameliyat Oldu
Irak’ta ameliyatı yapacak doktor bulamayan hasta, Elazığ'a gelerek tedavi oldu. Yaklaşık 4 saat süren bir operasyon geçiren Iraklı hastanın, başarılı ameliyatın ardından kısa bir süre sonra yürümeye başlamasının beklendiği belirtildi

Irak’ın Duhok kentinde taksi şoförlüğü yapan evli ve 4 çocuk babası 40 yaşındaki Mohsen Said, bir hafta önce aracından inerek yolun karşısına geçmeye çalışırken bir otomobilin altında kaldı. Kazada Said’in kalça kemiği çevresinde 8 parça kırık oluştu. Irak’ta ameliyatı yapacak doktor bulamayan Said’in yakınları Türkiye’deki hastaneleri araştırmaya başladı.

Türkiye’de görüştükleri 4 hastaneden de olumsuz yanıt alan Said’in yakınları Elazığ’da görüştükleri Medical Park Hastanesi Ortopedi servisi doktorlarından Op. Dr. Burhan Taneli’den ‘ameliyatı yaparız’ cevabını aldı. Elazığ’a getirilen Said, acil olarak ameliyata alındı. Yaklaşık 4 saat süren başarılı ameliyat sonrası servise çıkartılan Said, doktorlara teşekkür etti. Irak’ta kendisini ameliyat edecek doktor bulamadığını anlatan Said, “Duhok’da trafik kazası sonucu bu duruma geldim. Savaş sonrasında Irak’ta benim durumumda olanların ameliyatını yapacak doktor kalmadı. Burada doktorlar ve görevliler ellerinden geleni yaptı. Başarılı bir ameliyat geçirdim. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Burhan Taneli, “Hastamız 40 yaşında Kuzey Irak’ta trafik kazası sonucu şiddetli leğen kemiği çevresi kırığı nedeniyle bir çok hastaneye başvurmuş ama kabul edilmemiş. Bize başvurdu filmlerini çektik ve kabul ettik. Çok başarılı bir operasyonla sorununu giderdik. Bu tür travmalar konusunda hastanemizin çok etkin bir çalışması sonucu hastamızın ameliyatı başarıyla sonuçlandı. Hastamızın kırığı çok önemliydi. Leğen kemiğinin kalça eklemiyle birleştiği yerde ciddi kırıklar vardı. Bu nedenle de acil ameliyat edilmesi gerekiyordu. Tabii ki acil bir şekilde ameliyata alındı 4 saat operasyonu sürdü. Yarın da taburcu etmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Bu ameliyatın yapılmadığı veya geciktirilmesi durumunda yürümesinin çok güç olacağını belirten doktor Taneli, başarılı geçen ameliyat nedeniyle 2 ay içerisinde hastanın yürümeye başlayacağını söyledi.

Kaynak: İHA