Mersin’de Sosyal Güvenlik Haftası Kutlanmaya Başlandı

İçel Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü personeli, Sosyal Güvenlik Haftası kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Mersin’de Sosyal Güvenlik Haftası Kutlanmaya Başlandı

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan kutlama, İçel Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde bir dakikalık saygı duruşunda durulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.

Ardından İl Müdürü Mehmet Gülpak, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Burada konuşan Mehmet Gülpak, hafta boyunca etkinliklerinin süreceğini ifade ederek, “Sosyal Güvenlik kurumunu paydaşlarına tanıtmak, sosyal güvenlik reformunu anlatmak, sosyal güvenlik kavramının toplumumuzun tüm bireyleri tarafından bilinmesini sağlamak, vatandaşlarımızı hak ve yükümlülükleri konusunda bilinçlendirmek, toplumda sosyal güvenlik bilinci oluşmasına katkı sağlamak amacıyla, her yıl tüm yurtta 16 Mayıs’ı içine alan hafta Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlanmaktadır” diye konuştu.

Vatandaşlara adil, şeffaf, çözüm odaklı, hızlı ve kaliteli hizmet sunabilmek için teknolojik gelişmeleri çok yakından takip eden ve uygulayan bir kurum olarak çalışmalarına devem ettiklerini vurgulayan Gülpak, “Vatandaşlarımızın hem bugününü hem de yarınını ilgilendiren, sağlık ve emeklilik gibi vazgeçilmez haklarıyla ilgili işlemlerini gerçekleştiren, kurumumuzun önemini bir kez daha vurgulama fırsatı bulacağımız bu yılki sosyal güvenlik haftasında yapacağımız etkinliklerimize, hepinizin katılımınızı bekliyoruz. Başta vatandaşlarımız olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarımın ve basın mensuplarımızın Sosyal Güvenlik Haftası’nı en içten dileklerimle kutlarım” dedi.

Kaynak: İHA