-liselerarası Tiyatro Festivali Başladı

Türkiye'nin ilk ve tek uluslararası boyuttaki festivali olan ve Kayseri BüyükşŸehir Belediyesi tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen Liselerarası Tiyatro Festivali başŸladı. Festivalin açılışŸ törenine Kurtlar Vadisi dizisindeki Nazife Anne rolüyle bilinen ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Serpil Tamur katıldı.

Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali'nin açılışŸ töreni Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşŸti ve BüyükşŸehir Belediyesi'nde devam etti. Festivale katılan okulların öğŸrencileri kostümleriyle Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtı önünde bir araya geldiler. BüyükşŸehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşŸler Daire BaşŸkanı Oktay Durukan tarafından Atatürk anıtına çelenk sunulması, saygı duruşŸu ve İstiklal MarşŸı'nın okunmasının ardından kortej oluşŸturularak BüyükşŸehir Belediyesi'ne yüründü.
BüyükşŸehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan açılışŸ programında festivale katılan öğŸrencileri temsilen bir konuşŸma yapan Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi ǖğŸrencisi Hatice Gökekin YeşŸilkaya, düzenlenen festivalle Anadolu'nun seçkin şŸehri Kayseri'de bir meşŸale yakıldığŸını ve 9 yıldır bu meşŸalenin yanmaya devam ettiğŸini söyledi.
YeşŸilkaya, böyle bir festivali gençlere armağŸan eden BüyükşŸehir Belediye BaşŸkanı Mehmet ǖzhaseki'ye teşŸekkür etti.

-Bir kıvılcımdı, sanat meşŸalesine döndü

BüyükşŸehir Belediyesi kültür ve Sosyal İşŸler Daire BaşŸkanı Oktay Durukan, yaptığŸı konuşŸmasında, gençleri kültür-sanat platformunda buluşŸturmayı arzuladıklarını ve 9 yıl önce bu amaçla bir kıvılcım yaktıklarını belirterek, "Gördük ki bu kıvılcım bir sanat meşŸalesine döndü" dedi.

Bugüne kadar festivalde sahnelenen oyunların 150 bin kişŸi tarafından izlendiğŸini ve bu oyunlarda 4 bin öğŸrencinin görev aldığŸını ifade eden Durukan, "Belki bu oyunlarda rol alan tüm öğŸrenciler sanatçı olmayacak; ama yaşŸıtlarından daha sosyal bireyler olacak" diye konuşŸtu.

-ǜnlü oyuncular altın öğŸütler

Festivalin açılışŸına katılan ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Serpil Tamur da, öğŸrencilerle bir söyleşŸi gerçekleşŸtirdi.
Hayatından ve tecrübelerinden örnekler sunan Tamur, tiyatronun büyük fedakarlık istediğŸini belirtti ve gerçekten sevenlerin tiyatroya yönelmesini istedi. Yapılan işŸin her ne işŸ olursa olsun sevilmesi gerektiğŸini dile getiren Tamur, "YaptığŸınız işŸi çok sevin ve iyi yapmak için imkanlarınızı seferber edin. Bol bol okuyarak kendinizi gelişŸtirin. Hangi mesleğŸi seçerseniz seçin içinde sevgi varsa mutlaka başŸarılı olursunuz" dedi.

KonuşŸmaların ardından BüyükşŸehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Beyhan, Tamur'a plaket verdi.
Festivalinde ilk oyun, yarın saat 14.00'te Macaristan'dan gelen okul tarafından sahnelenecek. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dışŸında saat 14:00 ve 20:00'de olmak üzere her gün 2 oyunun sahneleneceğŸi festival, 26 Mayıs'ta sona erecek.
 
Kaynak: AA