Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak Açıklaması

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, ''Ülkemizin genç nüfusu var.

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak Açıklaması
Her yıl 800 bin çiftimiz evleniyor. Hepsinin her türlü yatak, mobilya, kanepe ihtiyaçları var. Zaman zaman, iki ay, üç ay işler durgun olur. Ama diğer aylarda bunlar telafi olur'' dedi.


İstikbal A.Ş. ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) işbirliğiyle her yıl Kayseri’de düzenlenen Mükemmel Paydaş İlişkisi Buluşması’nın 5’incisi düzenlendi.

Programda konuşan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, eğitime ve kaliteye vurgu yaparak, ''Eğitime her zaman ihtiyacımız var. TSE’ye teşekkür ediyoruz. Bizleri geliştirdiler. İlk defa TSEK belgesini 1980’li yıllarda aldık. O zaman standartta yoktu. Ama bugün gelişiyoruz. 100’ün üzerinde ülkeye ihracat yapıyoruz. Bunda TSE’nin önemli katkısı oldu. Başkanımıza ve genel sekreterimize, çalışanlarına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Son zamanlarda işlerle ilgili yaşanan sıkıntıların aşılacağına dikkat çeken Hacı Boydak, ''Son zamanlarda işlerimizde biraz kırıklık ve sıkıntı var. İştahsızlık ve hevessizlik var. 3 aydır olumsuz gelişme var. Ama biz her zaman söylüyoruz. Ülkemizin genç nüfusu var. Her yıl 800 bin çiftimiz evleniyor. Hepsinin her türlü yatak, mobilya, kanepe ihtiyaçları var. Zaman zaman, iki ay, üç ay işler durgun olur. Ama diğer aylarda bunlar telafi olur. Babamın bir sözü vardı. Oğlum gün var ayı besler, ay var günü besler. Bu çok önemlidir. Bugün birbirimize kenetlenerek daha motive olarak, işlerimizin iyi olacağını düşünerek, yolumuza devam etmeliyiz. Kendimizi geliştirmek zorundayız. Bu çok önemlidir. Önümüzde açıktır. 800 bin çift evlenecekse ihtiyaçları var ve bunlar bizim işimizi kolaylaştırır. İşlerimiz açılacaktır ve tedarikçilerimize bu konuda mesaj vermek istiyorum'' ifadelerini kullandı.

Hacı Boydak, Vergi Dairesi'nin açıkladığı Kurumlar Vergisi'ne de değinerek, ''Vergi daire başkanımız kurumlar vergisini açıkladı.

Toplam Kayseri’de ilk 100 şirketin kurumlar vergisinde bizim grubumuzun payı yüzde 45.4’tür. Bu gelişmede tedarikçi firmalarımızın ve çalışanlarımızın büyük payı var. Bu rakamda daha tedarikçi paydaşlarımızın verdiği vergi miktarları bulunmuyor. Biz Kayseri’de 2 bin 500 tedarikçimizle birlikte çalışıyoruz. Yoğurt, süt satan, halde sebze meyve satan, pastırmacıdan, kasapta et satana ve kanepenin ayağından civatasını satana kadar binlerce tedarikçimiz var. Onların verdiği vergide bizlerin de payı var” şeklinde konuştu.

Boydak, vergi dairesi başkanlığının açıkladığı rakamlarda, geçen yıl yüzde 27 olan Boydak ailesi fertlerinin payının yüzde 30 olduğunu aktararak, ''Allah’a şükürler olsun. Rakamlar yeni açıklandı. İlk 6 sıra bizim. İlk 100’de 14 tane Boydak ailesinden insanlar var. Allah'a şükürler olsun işimiz iyi. Moralimiz iyi. Ama bizim en yüksek ortaklık payında Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı olarak şirkette yüzde 10.25 hissem var. Memduh beyin, Mustafa beyinde öyle. Ama devletimiz de yüzde 20 alıyor. Yani en büyük ortağımız devlet” dedi.

Toplantıda konuşan Boydak Holding Üst Yöneticisi Memduh Boydak ise, TSE ile kalite konusunda çalışmaya başlamadan önce Kırşehir'den öteye satış yapamadıklarını belirterek, ''TSE ile kalite konusunda çalışmaya başladıktan sonra ise ürünlerimizi ülkenin her yerine satar olduk ve şu anda ise 100 ülkeye ihracat yapıyoruz. Önce bölgesel rekabetle karşılaştık, sonra ulusal rekabete girdik ve şimdi de küresel rekabetteyiz. İhracat yaparken, her ülkede farklı rekabetler yaşanıyor. Biz bu rekabette kalitenin çok önemli olduğunu biliyoruz ve kalitemizden taviz vermeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hatta Almanya bizden kalitemizi biraz düşürmemizi istedi. Biz ise 'fiyatta indirim, model değişimi ya da farklı renkler isteyin ama bizden kalitemizi düşürmemizi asla istemeyin' dedik'' diye konuştu.

Kaynak: İHA