Egeli Dericiler, 2023 Hedefine Jak Galiko İle İlerleyecek

İZMİR (İHA)
Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Seçimli Olağan Genel Kurulu 30 Nisan 2014 tarihinde Ege İhracatçı Birlikleri Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Egeli Dericiler, 2023 Hedefine Jak Galiko İle İlerleyecek
Ege İhracatçı Birlikleri’nde yapılan genel kurul toplantısında tek liste ile gidilen seçimde Jak Galiko güven tazelerken, yönetim kurulu listesinde iki değişikliğe gidildi. Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin 2014 yılı bütçesi ise 850 bin TL olarak kabul edildi.
Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Galiko, Cumhuriyetin 100. yılı vesilesiyle devlet politikası haline gelen 2023 hedefine ilişkin görüşlerini bildirdiği konuşmasında, ”2023 hedefine ulaşmak için birinci vazifemizin elimizden geleni yapmaktan geçtiğine inanıyorum. 2023 hedefine ulaşmak için esas amacımız istihdam, büyüme ve gelişme olmalıdır. Bu 3 husus liberal talebe doğru yanıt vermeye eş değerdir ve bunun tek yolu ihracattır.” dedi.

2014-2018 döneminde verimli çalışmalara devam etmek istediklerinin altını çizen Başkan Galiko, 23 Mayıs 2014 tarihinde Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği ev sahipliğinde gerçekleşecek Deri Tasarım Yarışması sayesinde gençlerin sektöre kazandırılmasından memnun olduklarını ifade etti.

Ayrıca bir fuarın daha milli katılım organizasyonunu üstlenmek istediklerini belirten Jak Galiko,”Hong Kong Fuarı’nın milli katılım organizasyonu İstanbul’da, Şanghay Fuarı’nın organizasyon bizde, şimdi Paris’teki Deri Fuarı için çalışmalarımızı yapıyoruz, ancak şu an için sadece bireysel başvuruları kabul ediyorlar. Ancak araştırmalarımız sürüyor ve bu yönde gayretlerimiz sürecektir” şeklinde konuştu.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Jak Galiko’nun temsilcisi olduğu LİDER DERİ ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC A.Ş.firması seçilirken, Yönetim Kurulu şu firmalardan oluştu: “SEPİCİLER ÇAYBAŞI DERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş., NEDA İNŞAAT TURİZM DERİ MAM. SAN. VE TİC. A. Ş.,ARTKIY DERİ MAM.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ.,YATEKS YAKUT TARIM SAN. ÜRÜNLERİ EKSPORT A. Ş.,DERMA DERI MAMULLERI SANAYI VE TICARET A.S., BETA-MOD DERİ SAN.VE TİC.A.Ş.,ZANDAR AYAKKABI TEKS. TUR. SU ÜRÜN. SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ., SEL-GÜ DERİ KONF.SAN.TİC.LTD.ŞTİ.,HAKEM AYAKKABI VE MALZ.SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ.,TOPBAŞ AYAKKABI VE YAN SAN.A.Ş.”
Denetim Kurulu’nda ise; “SEVİMLİ DERİ SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ. DERİFORM TEKSTİL KONF. DERİ PAZ.SAN.TİC.LTD.ŞTİ.,MODA SHOV DERİCİLİK SAN.VE TİC .LTD.Ş.” firmaları yer aldı.
Kaynak: İHA