Turistler Mobil Aplikasyonla Kenti Rahat Gezebilecek

Tarihi ve kültürel pek çok medeniyete ait tarihi miraslara ev sahipliği yapan Edirne'de, turistlerin kenti rahatça gezebilmesi için mobil aplikasyon geliştirildi.

Edirne İl Özel İdaresi tarafından Trakya Üniversitesi (TÜ) ortaklığı ile Trakya Kalkınma Ajansı desteğiyle uygulanan "Edirne'nin kültürel bir turizm destinasyonu olarak tanıtılması ve turizm bilincinin geliştirilmesi" projesi kapsamında geliştirilen "Edirne city guide (Edirne şehir rehberi) mobil uygulamasının tanıtımı TÜ Teknopark'ta yapıldı.
İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Alaaddin Uğur, Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, İl Kültür ve Turizm Müdür Ahmet Hacıoğlu, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Eren'in de katıldığı toplantıda aplikasyonun nasıl çalışacağı anlatıldı.
-Aplikasyonda neler var?
Android ve IOS işletim sistemleri için geliştirilen aplikasyon sayesinde turistlerin kenti daha rahat gezmesi amaçlanıyor. Mekanların yanı sıra, yeme -içme ve konaklama menülerinin sunulduğu uygulamada güzergah tarifi de sunulmaktadır.
 
Kaynak: AA