Şahit Oğlunun Mezar Ziyaretini 18 Yıldır Aksatmıyor

Kemer'de yaşayan Hüseyin Yılmaz, 18 yıl önce 20 yaşında Diyarbakır'da şehit düşen oğlu Hasan Yılmaz'ın mezarını her hafta cuma günü ziyaret ediyor.

Tekirova Mahallesi'nde yaşayan 71 yaşındaki Hüseyin Yılmaz, 1996'da Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK ile girdiği çatışmada şehit düşen oğlu Hasan'ın mezarını her cuma günü ziyaret etmeyi ihmal etmiyor.
Mezarın etrafını temizleyen ve toprağını sulayan Yılmaz, dua ettikten sonra evine dönüyor. AA muhabirine, oğlunun Lice'de 1996'da teröristlerle girdiği çatışmada 27 arkadaşı ile şehit olduğunu söyledi.

Şehit olduğunda oğlunun giysisinin cebinde bulunan sigaralık ve paralara kan bulaştığını, bunları hala sakladığını dile getiren Yılmaz, "O günden sonra ben tansiyon, eşim şeker hastası oldu. 18 yıldır her cuma abdestimi alırım, eşimle şehidimin başına gelirim. Mezarın etrafını temizlerim, toprağını sularım, dua ederim. Zaman bu şekilde gelip geçiyor" dedi.

Şehitlik ve şehit babası olmanın herkese nasip olmayacağını vurgulayan Yılmaz, "Allah bana bunu verdi. Kemer'de o kadar insanın oğlu askere gitti geldi ama şehit babası olmak, bana nasip oldu. Allah'a binlerce kez şükürler olsun. İlk anda perişan olduk ama inşallah bunun mükafatını göreceğiz" ifadesini kullandı.
Yılmaz, çözüm sürecinin sonuçlanmasının çok güzel olacağını vurgulayarak, "Herkes bu acıdan kurtulur. Bu acıya dayanmak kolay değil. Çözüm süreci sonuçlanırsa iyi bir şey. Başkaları ağlamasın artık" diye konuştu.

Yılmaz, sağlığı yerinde olduğu sürece oğlunun mezarını ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA