Gümüşhane'de, Ygs Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane'de, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda başkanlığında, Kız Meslek ve Teknik Lisesinde yapılan toplantıya Milli Eğitim Müdürü Murat Şükrü Baş, Maarif Müfettişleri Başkanı Şahmettin Kaya, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Uluca, Şube Müdürleri İsmail Hayal, Murat Eskicioğlu, Abidin Merdan, Aynur Bilgin, İbrahim Taş, Rasim Alkaç, Nusret Bulut, Kemalettin Karabulut, Bülent Ağaç ile ortaöğretim okul müdürleri katıldı.

Mayda, burada yaptığı konuşmada, okulların, kendilerine çizdikleri hedefi çoğunlukla yakaladıklarını belirterek, "Aileler eğitime çok önem vermekte ve okul ile olan ilişkilerini aksatmamaktadır. Görüldüğü üzere Türkçe'den çok iyi durumdayız. Sosyal alanda vasatın biraz üzerindeyiz. Matematik ve fen bilimleri alanında maalesef düşük bir seviyedeyiz" dedi.

İlk üçte yer alan okulları kutlayan Mayda, şöyle devam etti:
"Öğrencilerimiz kabiliyetleri alanında desteklenmelidir. Okul aile işbirliğinin artırılarak okullarımızın belirlenen hedefleri yakalama ve geçme noktasında idareci, öğretmen ve öğrenci açısından azami gayret bekliyoruz. Başarı için öğretmen ve öğrenci motivesi şarttır. Bu nedenle eğitim paydaşlarını gereken ölçüde motive etmeliyiz. Önümüzdeki LYS'de Gümüşhane olarak Türkiye sıralamasında güzel bir başarıyı bekliyor ve ümit ediyorum."
Baş, bilimin ışığı altında gençler yetiştirmenin asli görev ve hedefleri olduğunu vurgulayarak, "İlimizin küçük olması, öğrencileri ve velilerini yakından tanıma avantajı sunuyor. Pansiyon öğrencilerinin varlığı, onları gözlem altında tutmamız açısından önem arz etmektedir. Tek dezavantaj olarak, edinilen bilgilerin davranışa dönüştürülmesinde çekilen sıkıntıları gösterebiliriz" diye konuştu.

Kaynak: AA