Cizre’de Özel Bir Öğrenci Yurduna Saldırıda Bulunuldu

Cizre’de yüzleri maskeli bir gurup özel bir öğrenci Yurduna ses bombası, molotof kokteyli ve havai fişeklerle saldırdı.


Şırnak'ın Cizre ilçesinde, yüzleri maskeli bir gurup Yafes Mahallesinde bulunan özel bir öğrenci yurduna ses bombası,Molotof kokteyli ve havai fişeklerle saldırdı.Polis saldırganlara gaz bombası ve plastik mermilerle müdahale etti
Cizre’de Yafes mahallesindeki özel bir öğrenci yurdu, 22.30 sularında yüzleri maskeli bir gurubun saldırısına uğradı. Yafes Mahallesinin ara sokaklarında toplandıktan sonra caddeye çıkan gösterici gurup çok sayıda öğrencinin içinde bulunduğu yurda ses bombası, Molotof kokteyli ve havai fişeklerle saldırdı.İçeride bulunan öğrenciler büyük bir korku ve panik yaşarken,öğrenci yurdu önünde bekleyen polis ekibi göstericilere gaz bombası ve plastik mermilerle müdahale etti.Ancak gurup dağılmayıp yurda saldırmaya devam edince olay yerine çok sayıda polis zırhlı aracı ve Toma aracı sevk edildi.Polisin olay yerine gelip müdahale ettiği göstericiler gecenin karanlığından faydalanarak ara sokaklarda izlerini kaybettirdi.

Yaşanan olayda içeride bulunan öğrenciler saldırıda yaralanmazken,yurtta maddi hasar oluştu.Saldırının ardından polis yurdun dört bir yanını zırhlı araçlarla güvenlik altına aldı.Olay yerine gelen emniyet yetkilileri de görevlilerden bilgi aldı.

Güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından olay yeri inceleme ekipleri yurtta ve olay yeri çevresinde geniş çaplı inceleme yaptı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Kaynak: İHA