Ünver Grubunun Silikon Hortum Üretim Hattı Hizmete Girdi

Kuruluşunun 35. yılını kutlayan Ünver grubu, otomotiv sektörüne yönelik silikon hortum üretim hattını törenle açtı.

Ünver Grubunun Silikon Hortum Üretim Hattı Hizmete Girdi

Bursa'da Kayapa Sanayi Bölgesi'nde 13 bin metrekare alanda 180 kişilik kadrosuyla otomotiv sektöründe hizmet veren ve bu yıl kuruluşunun 35. yılını kutlayan Ünver grubunun otomotiv sektörüne yönelik silikon üretim hattı hizmete girdi. Kauçuk ve silikon hortum, plastik ve metal boru parçaları üreten ve kapasitesinin yüzde 40'ını Avrupa ülkelerine ihraç eden Ünver, silikon hortum üretim hattında yüksek motor gücüne yönelik araçlar için hortumlar üretilecek. Ünver Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Korgavuş, "2 milyon dolarlık yatırımımızla global tedarikçi olma yolunda önemli bir adım attık. Ürünlerimizin yüzde 40'ını Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz. Sektörümüzün çok önemsediği kalite ve denetim süreçlerine özel hassasiyet gösteriyoruz. 2013 yılında dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Wolkswagen'e ürün sevkiyatına başladık. Yine VW Group bünyesinde prestijli markalardan birisi olan Porsche'ye ürün göndermeye başladık. 2014 yılında da yeni projeleri kapsamında Çin, Meksika ve İspanya'da bulunan OEM'lere (orijinal parça üreticisi) ürün göndereceğiz" dedi.

Korgavuş, gelişen teknoloji ile beraber sektörde yeni adımlar atmaya başladıklarını ifade ederek, "Otomobil sektörü hızlı bir şekilde gelişiyor. Motor hacimlerinin düşmesi ile beraber ısıya dayanıklı parçalar üretilmesi zaruri oldu. Bu alanda yeni bir yatırım yaptık ve silikon üretim hattını hizmete koyduk" diye konuştu.

Açılış törenine Vali Yardımcısı Hüseyin Eren, Bursalı sanayiciler ve yatırımcılar, Ünver yönetim kurulu üyeleri, yabancı iş ortakları ve şirket çalışanları katıldı.

Kaynak: İHA