Prof. Dr. Ökten’den Medeniyet Tasavvurunun İncelikleri

Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi’nde ‘Şehir ve Medeniyet’ konulu bir söyleşi gerçekleştiren Prof. Dr. Sadettin Ökten, medeniyet tasavvurunun inceliklerini katılımcılarla paylaştı.

Prof. Dr. Ökten’den Medeniyet Tasavvurunun İncelikleri

İnsanın pek çok yeteneği olduğunu ve seçme ve değiştirme yeteneğinin yalnızca insana mahsus olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ökten, Toplumun sinerjisini sağlamak için bireyin evrensel sorulara cevap bulması gerektiğini dile getirdi.

Bunun isminin medeniyet tasavvuru olduğunu söyleyen Ökten, “Bu kavram, insanı toplum içinde yaşarken belirli bir düzen içinde tutar. İnsanın benimseyeceği medeniyet tasavvuruna inanması gerekmektedir. İnandığımız zaman zihnimizdeki sorular kendiliğinden cevap bulacaktır” diye konuştu.

“MEDENİYET TASAVVURU YAŞAM BİÇİMİMİZİ ORTAYA KOYAR”
Prof. Dr. Ökten, medeniyet tasavvurunun bir değerler sistemi olduğunu ifade ederek, her tasavvurun kendine özgü bir dogması ve kabülleri olduğunu belirttiği konuşmasında, ”Para, hazlar, çalışma ve davranış biçimleri, yemeklerimiz, sanatımız, gündelik hayat, evliliklerimiz, boşanmalarımız,medeniyet tasavvurunun birer parçasıdır. Medeniyet tasavvuru bir topluma ait değil, birçok toplumun alt yapısını oluşturan bir kavramdır.” dedi.

Ökten, söyleşi sonunda katılımcıların sorularını cevapladı.
Kaynak: İHA