İki Böbreği İflas Eden Anne Böbrek Bekliyor

Adana’da yaşayan 4 çocuk sahibi Yıldız Dizman 3 ay önce gittiği hastanede her iki böbreğinin de iflas ettiğini öğrendi.

İki Böbreği İflas Eden Anne Böbrek Bekliyor
Dizman’in tek isteği bir an önce kendisini hayata bağlayacak böbreğin bulunması.
Gittiği hastanede doktorlardan her iki böbreğinin de iflas ettiğini haberini alan Yıldız Dizman, 3 aydır günlük işlerini yapmakta zorlanıyor ve çocuklarına eskisi gibi bakamıyor. Dizman, haftada 3 kez böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giriyor. Hastalığı nedeniyle en küçüğü 9 aylık olan 4 çocuğuna bakmakta zorlandığını söyleyen Dizman, “Kimsenin eline bakmak, kimsenin eline kalmak istemiyorum. Tek isteğim sağlığıma kavuşup eskisi gibi çocuklarıma bakabilmek.” dedi

Yıldız Dizman’ın eşi Mehmet Dizman ise çocuklarına bakması için çoğu zaman yaşlı olan annesine emanet ettiklerini söyleyerek, “Eşim haftada 3 kez diyalize giriyor. 3 ay önce gittiğimiz hastanede doktor eşimin her iki böbreğinin de iflas ettiğini söyledi.

O tarihten beri haftada 3 defa diyalize gidiyor. Bende elimden geldiğince eşime yardımcı olmaya çalışıyorum. Bu yüzden bazen işe de gidemiyorum. Şu anda zaten inşaatta çalışıyorum. O olmazsa da bahçelerde çalışmaya gidiyorum. Maddi durumumuz fazla yok. Yeşil kart ile tedavilerimiz oluyor. Çocuklarımızı çoğu zaman anneme emanet ediyoruz. O da yaşlı kadın yeniden çocuk sahibi olmuş gibi çocuklarla ilgileniyor, onlara bakıyor. Eşime uygun böbreğin bulunmasını ve eski sağlığına kavuşmasını istiyorum. Doktorlar acilen böbrek nakli yapılması gerek diyorlar” dedi.

Kaynak: İHA