Er-vak'tan Pmyo'nun Mahallebaşı Semtine Kurulması Teklifi

ER-VAK, Polis Meslek Yüksek Okulu'nun Mahallebaşı semtine kurulması için teklif sundu.

ER-VAK Başkanı Erdal Güzel, yaptığı yazılı açıklamada, kentin batısının gelişmesiyle resmi kurumların, yerleşim birimlerinin, üniversitelerin, eğitim kurumlarının ve ticaretin bu bölgeye kaydığını belirtti.

Bu nedenle Erzurum'un doğusunun irtifa kaybettiğini ifade eden Güzel, şunları kaydetti:
"Gelişme açısından, şehrin doğusu ile batısı arasındaki dengesizlik süratle devam etmekte olup, bu durum şehrin doğusunda yaşayan esnafın ve vatandaşın endişesine sebep olmaktadır. Bu farkın kapanması ve iki bölge arasındaki dengenin sağlanması için en önemli aktörlerin başında Erzurum Teknik Üniversitesi'nin bu semtte kurulması yönündeki ortak aklın görüşü gelmekteydi."
Erzurum Teknik Üniversitesi'nin Havaalanı yolunda kurulmasıyla Mahallebaşı semti ve çevresinin bu avantajı kaybettiğini vurgulayan Güzel, şöyle devam etti:
"Tarihi Firdevsoğlu Kışlasını içine alan bir plan dahilinde Polis Meslek Yüksek Okulunun bu bölgeye taşınması bölge için yeni bir şans olacaktır. Kontenjan sayısı arttırılan Polis Meslek Yüksekokulu'nun tarihi kışlanın içinde ve etrafında konuşlandırılması bölgeye önemli bir canlılık katacağı gibi tarihi tabyalar için de bir umut ışığı olacaktır. Tüm Erzurumluları bu konuyu sahiplenmeye davet ediyoruz."
Kaynak: AA