Basın İlan Kurumu Mersin Şubesi Müdürü Çor Açıklaması

Basın İlan Kurumu İçel Şube Müdürü Umut Çor, haftalık gazetelerin kurumları aracılığıyla reklam yayınlayabilmeleri için bazı kriterlere uymaları gerektiğini bildirdi.

Çor, Tarsus Medya Mensupları Derneği tarafından dernek binasında düzenlenen bilgilendirme toplantısında, reklam verilecek haftalık gazetelere yönelik yasal düzenlemelerle ilgili bilgi verdi.
Kendilerinin aracı kurum olduğunu belirten Çor, şöyle konuştu:
"Basın İlan Kurumu'nun kriterlerini benimseyen gazeteler bazı yükümlülükleri yerine getirmek zorundalar. Basın İlan Kurumu'nun şubesinin bulunduğu yerlerde belediyeler, odalar ve diğer kamu kurumlarından reklam almak isteyen haftalık gazeteler Basın İlan Kurumu listesine dahil olmak zorundadır. Kamu kurumları aksi halde haftalık gazetelere ödeme yapamazlar. Haftalık gazeteler kurumumuz aracılığıyla reklam yayınlayabilmeleri için bazı kriterlere uymaları gerekir"
Çor, haftalık gazetelerin en az 1.20 metrekare olmalarının yanı sıra haftalık gazetelerin 12 ,15 günlük gazetelerin 9, aylık gazetelerin de 6 sayı aralıksız yayınlanmaları gerektiğini kaydetti.

Tarsus Medya Mensupları Başkanı Okan Çalışkan da Çor'a teşekkür ederek, "Kanunlardaki boşluktan dolayı herkesin gazeteci olduğu bir dönemde bu tür kriterlerin belirlenmesi bizleri mutlu ediyor. Sayın müdürümüzün açıklamalarını dikkatle takip ederek Tarsus basınına yakışır bir medya oluşturulmasını arzu ediyoruz" dedi.

Kaynak: AA