'Senin İçin Bir Hikayem Var Projesi'

Vali İbrahim Halil Çomaktekin, "Başta kamu kurumlarımız olmak üzere, sivil toplum kuruluşlarımız ile beraber, engelli vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltme, yaşam kalitelerini arttırma ve onların topluma daha kolay entegre olabilmeleri konusunda güzel projeler üretmemiz gerekiyor" dedi.

Çomaktekin, Amasya Valiliği koordinesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Engelliler Destek Programı (EDES) tarafından finanse edilen ve Amasya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce uygulamaya konulan "Senin İçin Bir Hikayem Var Projesi"nin tanıtım toplantısına katıldı.

Bir restoranda gerçekleşen toplantıda, Vali Yardımcıları Hakan Kılınçkaya ve Suat Seyitoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Duman, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hamdi Yanık, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, projeye ortak olan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, proje ekibi ve basın mensupları yer aldı.
Yapılan sunumun ardından konuşma yapan Vali Çomaktekin, devletin son yıllarda sosyal devlet olmanın gereği olarak engellilere yönelik önemli hizmetler yaptığına işaret etti.
Engellilere yönelik yapılan projelere destek verilmesi gerektiğine inandığını belirten Çomaktekin, "Bizler de yeni projelerle bu çalışmalara destek olmalıyız. Başta kamu kurumlarımız olmak üzere, sivil toplum kuruluşlarımız ile beraber, engelli vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltme, yaşam kalitelerini arttırma ve onların topluma daha kolay entegre olabilmeleri konusunda güzel projeler üretmemiz gerekiyor. Proje konusunda ödenek sıkıntımız yok. Bu konuda değişik kaynaklar, imkanlar ve ödenekler var. Yeter ki kurumlarımız bu anlamda çalışsınlar, sivil toplum kuruluşlarımız gerekli hassasiyeti gösterip proje üretsinler. Bu projeler üretildiği taktirde mutlak surette kabul görüyor ve gerekli destek de sağlanıyor. Böylece engelli vatandaşlarımızın yüzlerinin daha fazla tebessüm etmesi ve daha güzel yaşayabilmeleri için bir imkan sağlamış oluyoruz" diye konuştu.

Amasya'nın proje üretme kapasitesinin her geçen gün arttığına vurgu yapan Çomaktekin, "Amasya'ya baktığımızda ise proje hazırlama konusunda iyi eğitim almış genç, başarılı arkadaşlarımızı görüyoruz. Bu anlamda bu arkadaşlarımızın katkıları oldukça iyi düzeyde. Kendilerine teşekkür ediyorum. AB koordinasyon merkezimiz, kurum müdürlüklerimiz ve ilgili vali yardımcısı arkadaşlarımız bu konuda yüksek bir hassasiyet gösteriyorlar ve proje üretme kapasitemiz Amasya'da her geçen gün artıyor" ifadelerini kullandı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Duman ise yaptığı konuşmada, söz konusu projenin bir yıl süreceğini belirtti.

Engellilerin yaşadıkları sorunların belirlenerek çözüm üretilmesi yönünde çalışacaklarını ifade eden Duman, şunları kaydetti:
"Engelli bireyler genellikle aile, eğitim, sağlık, iş, fiziki çevre, ekonomi gibi konularda güçlüklerle karşılaşmaktadırlar. Engelli bireyler bu güçlüklere karşı haklarının mücadelesini ya kendi gibi engelli bireyler ile veya ailesinde, yakın çevresinde engelli birey bulunan engelsiz kişilerin yardımları ile sağlanmaktadır. Bu kapsamda söz konusu projeye 11-15 yaş grubu çocuklar hedef grubu olarak belirlenmiştir. Projede hedef grubunun engellilik konusunda yeterli düzeyde bilgi sahibi olmaması, engelli bir bireyle iletişim kuramama veya kurmakta güçlükler yaşanması ve engelli bir bireyin hakları konusunda bilincin oluşmaması temel ihtiyaç ve sorunlar olarak ele alınmıştır."
Söz konusu projeye, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Altı Nokta Körler Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği Amasya Şubesi, Lokman Hekim İşitme Engelliler Spor Kulübü, Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Derneği'nin ortaklık yapacağı belirtildi.
Kaynak: AA