Eğitimlerini Tamamlayan Moldovalı Doktorlara Sertifikaları Verildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde iki haftalık eğitimlerini tamamlayan 10 Kadın Doğum Uzmanına sertifikaları verildi.

Eğitimlerini Tamamlayan Moldovalı Doktorlara Sertifikaları Verildi

TİKA faaliyet gösterdiği ülkelerin sağlık personelinin kapasitesinin arıtılmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede TİKA ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde eğitimlerini tamamlayan 10 Kadın Doğum Uzmanına düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen törene, TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan, Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Salim Erkaya ve hastane yöneticileri, eğitimini tamamlayan 10 Kadın Doğum Uzmanı katıldı.

Törende açıklamalarda bulunan Moldovalı doktorlar, Türkiye’nin en deneyimli doktorlarını barındıran ve kadın doğum alanında en büyük hastanelerinden bir olan Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde eğitim almış olmanın kendileri için büyük şans olduğunu dile getirdiler. Moldovalı doktorlar, söz konusu eğitim programının gerçekleştirilmesinde katkılarından dolayı hastane yetkililerine, TİKA ve Sağlık Bakanlığı’na teşekkürlerini ilettiler.

TİKA Başkan Yardımcısı Maskan ise Moldovalı konukları Türkiye’de görmekten büyük memnuniyet duyduklarını dile getirerek, karşılıklı olarak iki ülkenin birbirinden faydalanacağı birçok hususun mevcut olduğunu belirtti.

TİKA Başkan Yardımcısı Maskan, imkânlar ölçüsünde her türlü desteği vermeye hazır oldukları ifadelerinde bulunarak konuşmasını tamamladı. Katılımcıların sertifikalarını almasıyla tören sona erdi.
Kaynak: İHA