'Üç Aylar'In Başlaması Geleneksel Olarak Kutlandı

Konya'ya özgü bir gelenek olan ve çocukların üç ayların başlangıcında kutladığı "şivlilik" kapsamında, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi'nce etkinlik düzenlendi.

Kent kültüründe önemli yeri olan ve asırlardır kutlanan "şivlilik" geleneği, fener alayı, illüzyon, palyaço ve Hacivat-Karagöz oyunlarıyla yaşatılıyor. Yöresel özelliğe sahip etkinlikte çocuklara şekerleme tarzında ikramlar sunuluyor.
Bu kapsamda, Kültürpark Amfi Tiyatro'da gerçekleşen kutlamalar, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Yağmura rağmen alanı dolduran çocuklar, üzerlerindeki renkli yağmurlukla güzel görüntüler oluşturdu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, programda yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerde çocukların yüzünün gülmesinin, insanların tebessümde bulunmasının önemli olduğunu söyledi.

Üç ayların tüm insanlık için hayırlar getirmesini dileyen Akyürek, "Rabbimizden, bizleri Ramazan-ı Şerif'e sağlıklı, Ramazan Bayramı'na huzur ve mutlulukla kavuşturmasını diliyorum. Üç ayları boş geçirmeyelim, küskünlüklere, dargınlıklara son verelim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Hacivat-Karagöz karakterleriyle çocuklara gündelik temizlik konusunda bilnçlendirme amaçlı oyun sahnelendi. Keloğlan ve paytak oyunları, illüzyon, palyoça gösterileri sunulan etkinlikte, çocuklara "şivlilik" ikramı ile ledli fener dağıtımı yapıldı.
Kaynak: AA