Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov Antalya’da

Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, Antalya Valisi Vekili Turan Eren’i Hükümet Konağı’nda ziyaret etti.

Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov Antalya’da

Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, Valilik binası önünde Antalya Vali Vekili Turan Eren ve Vali Yardımcıları tarafından karşılandı. Karşılamanın ardından makama geçen konuk Cumhurbaşkanı Minnihanov, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı. Minnihanov, Türkiye ile olan işbirliği ve münasebetler hakkında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Tataristan ziyareti esnasında bilgi verdiğini ve en kısa sürede Antalya’yı ziyaret edeceğini söylediğini belirterek, Tataristan-Türkiye ilişkilerinin çok iyi geliştiğini söyledi.

Minnihanov, bugün itibari ile Tataristan’da beyan edilen Türk yatırımının 1,5 milyar dolar olduğunu ifade etti

Tataristan’da bulunan yabancı sermayeli yatırımlar içerisinde Türkiye’nin birinci sırada olduğunun altını çizen Minnihanov, Tataristan’da 278 Türk şirketinin çalıştığını belirtti.

Türkiye ile Tataristan arasındaki ticari ilişkilerin her geçen gün hızla geliştiğini belirten Cumhurbaşkanı Minnihanov, Türkiye’nin birçok bölgesiyle ilişkileri geliştirmeyi düşündüklerini ifade etti.

Ziyaretin Türkiye-Tataristan ilişkilerini daha da güçlendireceğine inandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Minnihanov, Türkiye ve Tataristan arasında yeni ticari işbirliklerinin kurulması ve gelişmesi için gereken bütün potansiyele sahip olunduğuna dikkat çekti. Tataristan’da özel bir organize sanayi bölgesi oluşturduklarını ve bu bölgede büyük ve orta çaplı Türk şirketlerinin bu yıl içerisinde fabrikalarını açmış olacaklarını vurgulayan Minnihanov, Türkiye ile birçok projeyi Türksoy kapsamında yaptıklarını ve her iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da ilerleyeceğine inandığını belirtti.

Antalya Valisi Vekili Turan Eren ise, Cumhurbaşkanı Minnihanov’un Antalya ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek, Tatar halkı ile Türk halkının tarihten gelen çok güçlü kardeşlik bağlarıyla birbirine bağlı olduğunu vurguladı. Tatar halkı ile Türk halkının arasında hem manevi hem de kültürel güçlü bağların bulunduğunu ifade eden Eren, her iki ülkenin de gittikçe gelişen ekonomileri sayesinde ortak birçok projeyi yapabileceklerine inandığını işaret etti.

Antalya’nın Türkiye’nin turizm ve tarım başkenti olduğuna ve Antalya’da orta ölçekli sanayinin de hızla geliştiğine ve değiştiğine dikkat çeken Eren, “Şüphesiz ki bu ziyaret her iki ülke arasındaki ekonomik, kültürel, siyasi ilişkilerin gelişmesine önemli katkı sağlayacaktır ve iki ülke arasındaki mevcut ticaret hacmini arttıracaktır. Tarihin engin derinliğinden gelen kardeşlik duygusu, kültürel yakınlık ve manevi yakınlık, ekonomik ve ticari ilişkilerle desteklenmelidir ki mevcut olan ilişkiler çok daha güçlü bir noktaya gelecektir” dedi.

Kaynak: İHA