Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden 31 Projeye Hibe Desteği

Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında 31 projeye 11 milyon lira hibe desteği verileceği bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, yaptığı yazılı açıklamada, KKYDP 8. etap kapsamında il müdürlüğü tarafından değerlendirilen Afyonkarahisar genelindeki 31 projeyi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının uygun gördüğünü ifade etti.

Arap, yatırım tutarı yaklaşık 21 milyon lira olan projelerin yüzde 50'sinin hibe olarak değerlendirileceğini bildirdi.
Projelerin 15 adedinin bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi, 13 adedinin hayvansal ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi, 2 adedinin tarımsal ürünlerin depolanması ve bir adedinin de alternatif enerji üretimi konularında olduğunu ifade eden Arap, açıklamasında şunları kaydetti:
"Projelerin uygulamaya başlamasıyla doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulmasına ilişkin usul ve esasları belirlemektir. Ayrıca, projeler sayesinde Afyonkarahisar'da 663 kişi doğrudan istihdam edilecektir. Proje uygulama esnasında ise sanayiciden nakliyeciye, müteahhitten işçiye kadar binlerce kişiye dolaylı fayda sağlayacak. Kabul edilen projelerin başvuru sahipleri en kısa zamanda bildirilerek, hibe sözleşmesine davet edilecek."
Kaynak: AA