Elektronik İhalede 'Kayseri' Farkı

Kamu İhale Kanunu kapsamında elektronik alım usulü ile yapılan ihalelerin yüzde 90'ının Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince gerçekleştirildiği bildirildi.

Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nde, 340 kalem ilacın alımı için Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden elektronik ortamda ihale yapıldı.
İhaleyi izleyen Genel Sekreter Ahmet Gödekmerdan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk kez 2010 yılında Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uygulanan sistemin, geçen yıl Kamu İhale Kurumunca onaylandığını söyledi.

Kamu İhale Kanunu kapsamındaki ihaleleri elektronik ortamda yaptıklarını belirten Gödekmerdan, bu sistemde firmaların elektronik ortamda tekliflerini verdiklerini, yine elektronik ortamda yapılan değerlendirmenin ardından karara bağlanan ihale sonucunun firmaya tebliğ edildiğini anlattı.
Elektronik ihalenin pek çok avantajı olduğuna dikkati çeken Gödekmerdan, "Normalde 28 günde sonuçlanan bir ihale, elektronik ortamda 11 günde sonuçlanıyor. Bunun ötesinde e-ihalenin ekonomik de pek çok kazancı var. İhale dokümanları ve tebligatlar, elektronik ortamda hazırlanıp yine elektronik ortamda isteklilere tebliğ ediliyor. Tebligatların bu şekilde yapılması kırtasiye ve posta giderlerini önemli ölçüde azalttı" diye konuştu.

Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin elektronik alım konusundaki başarısını vurgulayan Gödekmerdan, şunları kaydetti:
"Kamu İhale Kurumu uzmanlarınca elektronik alım usulü ile yapılan ihalelerin yüzde 90'ının genel sekreterliğimizce gerçekleştirildiği belirtildi. İdaremiz, elektronik ihale uygulamalarında gösterdiği gayret ve çabalardan dolayı takdir edilmiştir. Ayrıca Kamu İhale Kurumu, Türkiye'de yapılacak münferit ihale uygulamalarına yön vermek ve mevzuatı düzenlemek adına, genel sekreterliğimizin görüşleri doğrultusunda yeniden düzenlemeler yapmaktadır. Genel Sekreterliğimiz de elektronik ihale uygulamalarında karşılaşılan problemleri Kamu İhale Kurumu'na bildirerek, elektronik uygulamaya yön vermektedir."
Kaynak: AA