Doğada Bulunan Yavru Domuz Avcılar Tarafından Besleniyor

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesi Ulu köyünde bir tarlada bulunan yavru domuz avcılar tarafından beslenmeye başlandı.

Ulu köyü, İnişdibi mahallesinde yaşayan çiftçiler tarafından tarlada bulunan domuz yavrusu Bozkurt Orman işletme Müdürlüğü ve Avcılar Kulübüne haber verilmesi üzerine avcılar tarafından korumaya alındı.
İlçeye bağlı İnişdibi mahallesinde sabah saatlerinde tarlaya patates ekmeye giden çiftçiler, tarlada duydukları sesler üzerine durumu köyün imamı Ahmet Aslan'a bildirdi. İmamla birlikte sesin duyulduğu alana giden çiftçiler, sesin bir yaban hayvanına ait olduğunu düşünerek durumu Orman işletme ve Avcılar Kulübüne bildirdi.
Olay yerine giden Bozkurt Avcılar ve Atıcılar kulübü Başkanı Ahmet Yücel, burada yeni doğmuş bir yaban domuzu yavrusu bulduklarını söyledi.

Köylülerin haber vermesi üzerine bölgeye geldiklerini anlatan Yücel, ''Patates tarlasının kenarında yavru domuzu bulan vatandaşlar, olayı köyün imamına, imamda ilçe jandarma komutanlığına bildiriyor. Biz de olay yerine gidip küçük yavru domuzu aldık. Durumu Kastamonu Milli Parklar Müdürlüğüne intikal ettirdik. Onlarda Sinop Bölge Müdürlüğüne olayı bildirdiler. İki üç gün gözetimimiz altında besleyeceğimiz yavruyu daha sonra Sinop Milli Parklar Bölge Müdürlüğüne teslim edeceğiz" dedi.

Koruma altına alınan domuz yavrusu avcılar tarafından süt ve mama ile beslenmeye başlandı.
Kaynak: AA