Lapseki’de 'Hareket Et Sağlıklı Yaşa Yürüyüşü” Yapıldı

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, Lapseki Toplum Sağlığı tarafından ‘Sağlıklı Yaşam İçin Hareket et ’ yürüyüşü düzendi.

Lapseki’de 'Hareket Et Sağlıklı Yaşa Yürüyüşü” Yapıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından ‘2014 yılı Sağlıklı Yaşam İçin Hareket et ‘ edilmesinin ardından Lapseki toplum sağlığı tarafından” belediyemiz ile yürüyoruz “ adı altında yürüyüş düzenlendi.

Lapseki Hükümet konağı önünde başlayan yürüyüş dalyan mahallesine kadar gidilip tekrar geri dönülerek Öğretmen evinde sona erdi. Yürüyüş sonrasında Öğretmen evinde düzenlenen program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Çanakkale Toplum Sağlığı Müdürü Dr. Burhan Kütük günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Kütük “ Sağlığımız hem kendimizin hem sevdiklerimiz için korunması gereken kutsal bir hazinedir. Bu hazinenin yani sağlığımızın korunması ve geliştirilmesi için sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite alışkanlığı son derece önemli bir anahtardır”dedi.

Sağlıklı yaşam yürüyüşüne katılan Çanakkale AK Parti Milletvekili İsmail Kaşdemir, "Günlük hayatta yoğun gündemin aralığında sağlıklı kalmak adına, daha zinde kalma adına mutlaka ve mutlaka hareketli etmekle bunu mümkün olacağını biliyoruz. Yürümenin hareketli olmanın sağlığın yanında insana ayrı bir huzur ayrı bir mutluluk verdiğine inanıyorum. İnsan yürürken özellikle doğa ile baş başa kaldığında o rüzgarın sesini duya biliyorsa, kuş cıvıltılarını duya biliyorsa işte bu ortamda insan yürüyebiliyorsa insan çok mutlu oluyor“ dedi.

Sağlıklı yaşam yürüyüşüne Çanakkale AK Parti Milletvekili İsmail Kaşdemir, Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı, Lapseki belediye başkanı Eyüp Yılmaz, Çanakkale Toplum Sağlığı Müdürü Dr. Burhan Kütük, İl Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat, Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Kenan Eliuz, Lapseki devlet hastanesi Baş hekimi Dr. Yavuz Adanur, Lapseki Emniyet Müdürü Murat Duran, AK Parti İl genel meclis üyeleri Tayfun Sevim Hasan Engin, hastane çalışanları ve çok sayıda vatandaşta katıldı

Kaynak: İHA