Suriye'de Serbest Bırakılan Fransız Gazeteciler

Suriye'de geçen hafta serbest bırakılan dört gazeteciden biri olan Pierre Torres, "Fransa'nın serbest bırakılmaları için fidye olarak 18 milyon dolar ödediği" iddialarına kesinlikle inanmadığını söyledi.

Alman Focus dergisinde yer alan iddiayla ilgili BFM televizyonuna açıklama yapan Torres, "Bu iddiaya bir saniye bile inanmam mümkün değil" dedi.

"Söz konusu rakamın gerçek dışı olduğunu" belirten Torres, "Benim için 18 milyon dolar ödedilerse gerçekten kendimi oldukça pohpohlanmış hissederim" ifadesini kullandı.
Fransa Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Alman Focus dergisinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, "Fransız devletinin, gazetecilerin serbest bırakılması için kesinlikle fidye ödemediği" bildirilmişti.
Suriye'de yaklaşık 10 ay önce kaçırılan ve 18 Nisan'da Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi sınırından Türkiye'ye giriş yapan gazeteciler Edouard Elias (22), Didier François (54), Pierre Torres (29) ve Nicolas Henin (38) sınırda askeri yetkililer tarafından teslim alınmıştı.
Fransız gazeteciler, daha sonra Fransa Hava Kuvvetlerine ait uçakla Paris'teki Evry Havalimanı'na getirilmişti.
Kaynak: AA