Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, Adana'da

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Geride bıraktığımız 11 yıl içinde Türkiye ekonomisi 3,6 kat büyüdü" dedi.

Bakan Çelik, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde, partisinin mahalle başkanları ve üyeleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.
Şimdiye kadar Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı AK Parti'de olmadığı için vatandaşlarla ve partililerle düzenli şekilde toplanamadıklarını ifade eden Çelik, bundan sonraki süreçte yılda 4 kez AK Parti'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Torun'un bunu gerçekleştireceğini ve kendisinin de bu toplantılardan en az 2'sine katılacağını söyledi.

AK Parti'den önceki dönemlerde, iktidara gelinceye kadar halkın sesini dinleyenlerin, iktidara geldikten sonra halka kulaklarını kapatıp sırtını döndüğünü belirten Çelik, "Bir tek AK Parti hem seçim zamanında hem de seçimin dışında gerek vatandaşlarımızla yaptığı temaslarla gerek anketlerle gerek başka kamuoyu yoklamalarıyla sürekli vatandaşımızın ne dediğini dinledi" diye konuştu.

Halkın rızasının, vatandaşın görüşünün yönetimde etkin bir kuvvet olması halinde bu ülkenin siyasi, ekonomik ve uluslararası anlamda itibarının artacağını vurgulayan Çelik, "Temel mesele, yöneticilerinin iyi olmasından çok daha fazla, vatandaşın siyasetin öznesi olmasıdır. Vatandaşın mahalle mahalle, belde belde, sokak sokak siyaseti ifşa etmesidir" dedi.


- "Kişi başına düşen milli gelir, 2001'den bu yana 3 kat arttı"
Türkiye'de, 2002'den önceki rakamlarla 2002'den sonraki rakamlar arasında fark olduğuna dikkati çeken Çelik, şunları kaydetti:
"Geride bıraktığımız 11 yıl içinde Türkiye ekonomisi 3,6 kat büyüdü. 11 yıl önce 230 milyar dolardan devraldığımız milli gelirimiz, şu an itibariyle 822 milyar doları aştı. Önümüzdeki 9 yıl içinde, milli gelirimizi sizlerin verdiği destekle 2,5 kat artırabilirsek, 2023 yılında hedeflediğimiz 2 trilyon dolar seviyesine ulaşacağız. Kişi başına düşen milli gelir, 2001'den bu yana 3 kat arttı ve 10 bin 500 dolara ulaştı. Göreve geldiğimizden bu yana 79 senede yapılmış olan bölünmüş yolun üzerine tam 17 bin kilometre ilave ettik. Bu vizyon sayesinde, sizlerin verdiği destek sayesinde Türkiye bugün Avrupa'nın 6'ncı, dünyanın 16'ncı büyük ekonomisine sahip oldu. 2001'de 31 milyar dolar olan ihracat rakamlarını 5 kattan fazla arttırdık ve 152,5 milyar dolara yükselttik. Önümüzdeki 9 yıl içinde ihracatımızı 3,5 kat daha arttırabilirsek hedeflediğimiz 500 milyar doları hep beraber yakalamış olacağız."
Enflasyon rakamlarıyla ilgili de bilgi veren Çelik, kendilerinden önceki dönemde enflasyon rakamlarının yüzde 50'nin üzerinde olduğunu söyledi.

Çelik, konuşmasının ardından partililerle fotoğraf çektirdi. Programa, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, AK Parti Adana Milletvekilleri Fatoş Gürkan ve Necdet Ünüvar ve AK Parti'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Torun da katıldı.

Kaynak: AA